Göm menyn
Institutionen för kultur och kommunikation (IKK), Linköpings universitet, Campus Valla, Key-huset

Välkommen till Institutionen för kultur och kommunikation!

Institutionen för kultur och kommunikation (IKK) omfattar en bred verksamhet inom humaniora och estetiska ämnen. Det rör sig om hela registret reflektera – kommunicera – gestalta, alltifrån kommunikation på en rad olika språk till gestaltning i olika material. Språk, litteratur, musik, religion, konstvetenskap och visuell kommunikation, utomhuspedagogik…
Det är några av de ämnesområden IKK erbjuder.

Till flera av ämnesområdena finns också möjlighet till fortsatta studier på masters-och doktorandnivå i tvär- och mångvetenskapliga miljöer, samlade under övergripande benämningar som exempelvis Språk och kultur,
Pedagogiskt arbete, Tillämpad etik och
Kulturvetenskaper.
 


 

nyheter

Katt

Kattprat blev global mediahit

Katter som jamar på dialekt har fått världens media att gå i spinn. Robert Eklund, lektor på IKK, språkteknolog och docent i datorlingvistik, kan inte längre hålla räkningen på alla nedslag i media kring kattforskningen i projektet Meowsic.

Julgran. Julmarknad i hus Key 8-9 december 2016

Julmarknad i Key

Dags fylla julklappssäcken? Studenterna på Slöjd, hantverk och formgivning håller julmarknad i Key-foajen den 8 och 9 december och säljer egna produkter.

LiU-kören Lithösen med tometmössor i luften

Jul - både lite här och där

Jul utan julkonsert – en omöjlig tanke för LiU:s körer. Sju ensembler framför julmusik vid inte mindre än sammanlagt 18 framträdanden.

Bild: Anna Lindström, Ahmed Dia Jeber, Summia Al-Mufti och Monika Lopez.

Framtidens nobel- pristagare?

I våras sökte och fick Anna Lindström och Monika Lopez på IKK medel för sitt initiativ i flyktingfrågan ”Framtidens nobelpristagare”. Och studiebesöken av nyanlända ungdomar blev faktiskt ännu bättre än de hade tänkt sig.

Robert Eklund

Stort media- intresse för Meowsic

Robert Eklund, IKK, har gjort mer än hundra mediaframträdanden sedan i våras när projektet om kommunikation mellan människa och katt startade. Tillsammans med Susanne Schötz och Joost van de Weijer från Lunds universitet undersöker han hur katter pratar med varandra och med oss människor.

Böcker

Nya vägar för att sprida forskning till allmänheten

När medielandskapet förändras och forskningsresultat allt oftare skrivs på engelska får allmänheten mindre tillgång till svensk humanistisk och samhällsvetenskaplig forskning. Men det går att vända trenden i positiv riktning, menar författarna bakom den nyutkomna skriften "Kunskapens nya rörelser".

Översikt utställning Ellen Key i Key-husets entré

Studenter gör Ellen Key synlig i Key

Andraårsstudenterna på Slöjd, hantverk och formgivning fick ett skarpt uppdrag. Gestalta Ellen Key i Keyhuset! Nu har studenterna visat sina verk i foajén, två av dem får en permanent placering med invigning i december.

Nobelpris. By Holger.Ellgaard. Wikimedia Commons.

”Kul att man gör en vidare tolkning av begreppet litteratur”

Det blev varken Adonis eller Ngũgĩ wa Thiong'o som fick årets nobelpris i litteratur. Istället plockade en låtskrivare hem priset. Jesper Olsson, docent i litteraturvetenskap, som själv lyssnat mycket på Bob Dylan kommenterar priset.

 

från kalendariet

JULKONSERT med Linköpings Studentsångare (Sat Dec 10 01:00:00 CET 2016)
JULKONSERT med Linköpings Studentsångare (Sat Dec 10 01:00:00 CET 2016)
Högre seminarium - Språk och kultur (Wed Dec 14 01:00:00 CET 2016)
Dickens En julsaga (Tue Dec 20 01:00:00 CET 2016)
Dickens En julsaga (Wed Dec 21 01:00:00 CET 2016)
Strimman: Global rättvisa och försoning (Tue Mar 21 01:00:00 CET 2017)


 

SpråkverkstadenMedielabbIKT-studionKalendarium

 

 

 

Slöjdbiennalen..Strimman 2016/2017

 

 


Sidansvarig: gunilla.christiansen@liu.se
Senast uppdaterad: Fri Dec 09 08:50:46 CET 2016