Göm menyn
Institutionen för kultur och kommunikation (IKK), Linköpings universitet, Campus Valla, Key-huset

Välkommen till Institutionen för kultur och kommunikation!

Institutionen för kultur och kommunikation (IKK) omfattar en bred verksamhet inom humaniora och estetiska ämnen. Det rör sig om hela registret reflektera – kommunicera – gestalta, alltifrån kommunikation på en rad olika språk till gestaltning i olika material. Språk, litteratur, musik, religion, konstvetenskap och visuell kommunikation, utomhuspedagogik…
Det är några av de ämnesområden IKK erbjuder.

Till flera av ämnesområdena finns också möjlighet till fortsatta studier på masters-och doktorandnivå i tvär- och mångvetenskapliga miljöer, samlade under övergripande benämningar som exempelvis Språk och kultur,
Pedagogiskt arbete, Tillämpad etik och
Kulturvetenskaper.
 


 

nyheter

Från en tidigare popvecka

Lejonryt, lättja och dödskallar

Den 25-27 oktober kommer 3000 gymnasieelever och lärare till campus Valla för att lyssna till LiU-forskare som berättar om sitt arbete på ett populärvetenskapligt sätt. Från IKK deltar Robert Eklund, Emma Eldelin och Gary Svensson som föreläser om lejonryt, lättja och dödskallar.

Böcker

Nya vägar för att sprida forskning till allmänheten

När medielandskapet förändras och forskningsresultat allt oftare skrivs på engelska får allmänheten mindre tillgång till svensk humanistisk och samhällsvetenskaplig forskning. Men det går att vända trenden i positiv riktning, menar författarna bakom den nyutkomna skriften "Kunskapens nya rörelser".

Översikt utställning Ellen Key i Key-husets entré

Studenter gör Ellen Key synlig i Key

Andraårsstudenterna på Slöjd, hantverk och formgivning fick ett skarpt uppdrag. Gestalta Ellen Key i Keyhuset! Nu har studenterna visat sina verk i foajén, två av dem får en permanent placering med invigning i december.

Nobelpris. By Holger.Ellgaard. Wikimedia Commons.

”Kul att man gör en vidare tolkning av begreppet litteratur”

Det blev varken Adonis eller Ngũgĩ wa Thiong'o som fick årets nobelpris i litteratur. Istället plockade en låtskrivare hem priset. Jesper Olsson, docent i litteraturvetenskap, som själv lyssnat mycket på Bob Dylan kommenterar priset.

konsertaffisch med Spader kung

Bibliskt drama med bäring på nutiden

Framgång, svek och maktmissbruk. Men också kärlek och förlåtelse. I tre konserter med start den 21 oktober framför Östgöta Kammarkör i samarbete med Östgötamusiken och Stina von Sydow från Östgötateatern ett dramatiskt oratorium om kung David.

programmet Slöjd, hantverk och formgivning utsetts till Årets Formbärare

Årets Formbärare

Kandidatprogrammet Slöjd, hantverk och formgivning har utsetts till Årets Formbärare av organisationen svensk Form Öst.

Europeiska språkdagen IKK 2106

Fullt hus på Språkdag i Key

Murens fall, franska hitlåtar och Don Quijote … 650 skolelever intog Key-huset när LiU uppmärksammade Europeiska Språkdagen.

Bild på öppna händer

Allt fler vill läsa religion

Intresset för religionsämnet ökar. Allt fler lärarstudenter söker sig till ämnet och specialkurser om religion, samhälle och politik lockar många. 

SpråkverkstadenMedielabbIKT-studionKalendarium

 

 

 

Slöjdbiennalen..Strimman 2016/2017

 

 


Sidansvarig: gunilla.christiansen@liu.se
Senast uppdaterad: 2016-10-21