Göm menyn

Insidan - för dig som är anställd vid LiU

Välkommen till Insidan! Här hittar du som anställd vid LiU interna nyheter och reportage, handböcker, blanketter och annan information som du kan behöva för ditt dagliga arbete.


Interna nyheter

Bild: Man på stegen skissar på väggen. Foto: Istockphoto

Kurs i studieadministration

Arbetar du med studieadministration? Och vill förstå hur alla system och rutiner hänger ihop? Dags då att anmäla sig till någon av vårens två kurstillfällen!

Bild: Ugglemamma utanför A-huset. Foto: Teiksma Buseva.

Mest läst på Insidan

Mat, djur och natur – om detta handlar de tre mest lästa artiklarna på Insidan 2016. Medan flyktingfrågan var det ämne som läsarna ägnade mest tid åt.

Bild: Bokmässan i Göteborg. Foto: Wikimedia

Bokmässan – en del av tredje uppgiften

Filfak deltog i Bokmässan i Göteborg i september, både med monter och föreläsningar. När två av föreläsarna blickar tillbaka på mässan ser de många fördelar med att vara en del av detta kaos.

Bild: It's a wraps foodtruck

It’s a wrap – it is

Campus Valla har fått sin egen foodmarket. I en serie artiklar kommer vi att presentera de företag som serverar mat i foodtrucks vid Blå havet. Vi börjar med It’s a wrap, som egentligen är tre koncept.

Bild: Väggur. Foto: Istockphoto

Tre kvart på bibblan

IS propaganda och medier - att förstå IS virtuella kalifat. Michael Krona, medieforskare, filosofie doktor i medie-​ och kommunikationsvetenskap vid Malmö Högskola. Fredag 20 januari kl 11.15, Kilen, Vallabiblioteket

Bild: Skiss Studenthus Valla. Bild: White arkitekter

Infomöte om flytten

Inflyttningen i D-huset närmar sig. Välkommen till årets första informationsmöte i Campus LiU-projektet. Mötet inleds av universitetsdirektör Kent Waltersson. Torsdag 26 januari kl 12-30 – 14.00 i Key 1.

Bild: Snickare sätter upp porten tillsammans med Mats Nåbo

Ny spikningsplats på plats

Efter 20 år har Campus Norrköping vuxit ur sin klena spikningsbräda i biblioteket. Uppdraget att ta fram en bättre lösning landade på Mats Nåbos bord, designlärare på IEI. Nu är hans spikningsport på plats.

Bild: Anders Persson, professor vid CMIV

Lunchklubben nu i Linköping

Lunchklubben, en mötesplats för universitetet, näringslivet och samhället, har funnits i Norrköping i några år. Den 18 januari är det premiär i Linköping.

Bild: Kartotekslåda. Foto: Istockphoto

Ny arkivredovisning

Från den 1 januari 2017 gäller ett nytt sätt att hantera handlingar vid LiU – Verksamhetsbaserad arkivredovisning. Nya ärendenummer måste därför tas ut för pågående ärenden.

Bild: Origo i vinterskrud. Foto: Lotta Perhammar

UF skiftar kostym

Det blir förändrade roller för flera direktörer samtidigt som ett par avdelningar får utvidgade uppdrag. Universitetsförvaltningen skiftar kostym vid årsskiftet.


Läs fler nyheter

Driftinformation

Uppgradering HR-webben (Mon Jan 16 14:28:00 CET 2017)

Läs mer

LiU-ledare

HR-webben - Rapportera frånvaro, resor och utlägg

Dagens lunchLiU:s initiativ i flyktingfråganRaindance - Nya ekonomi- och inköpssystemet Framtidens LiU - projektet campus LiU

Genvägar (Campusbussen och mycket annat)

A -Ö

 

LiU-frågan:

Det finns ingen fråga just nu

 

Reportage

Kärlek på universitet

Bild: Gul notis med texten I love youTio procent av alla LiU-anställda är gift eller bor ihop med en annan LiU-anställd, visar en undersökning som Insidan gjort. Och att träffa sin partner på jobbet är inte ovanligt – var tjugonde parförhållande består av personer med samma yrke.

 

 

 

Namn & Nytt

Namnsdagar

Nyanställningar

Samuel Zethson är ny enhetschef för Planerings- och uppföljningsenheten (PLE) från 1 januari 2017 tom 30 juni 2019. Samuel ersätter Tore Gidlund som slutar som enhetschef 31 december 2016.

Hanne Løvlie har befordrats till biträdande professor i biologi med inriktning mot etologi vid IFM från den 1 september 2016.

Mer Namn & Nytt

 

Porträtt

Bild: Fredrik Johansson, arkivarie.Det äldsta dokumentet i LiU:s arkiv är en sångbok från 1848. Här finns också filmen med Tage Danielssons sista framträdande. Fredrik Johansson guidar bland arkivhyllorna som nu håller på att tömmas och flyttas.

 


Förslagslåda

Anställd? Skicka in dina idéer om hur LiU:s verksamhet kan förbättras. Alla förslag välkomnas, stora som små!

Jag föreslår: *

Min e-postadress:

 

Kalendarium

Matematiska kollokviet (Wed Jan 25 01:00:00 CET 2017)
Högre seminarium - Språk och kultur (Wed Jan 25 01:00:00 CET 2017)
Docentföreläsning i Hållfasthetslära (Thu Jan 26 01:00:00 CET 2017)
Seminarium i Optimeringslära (Thu Jan 26 01:00:00 CET 2017)
Becomings of a role model. Textseminarium (Thu Jan 26 01:00:00 CET 2017)
HumSamHäst@LiU: 1700-talets ridkonst (Thu Jan 26 01:00:00 CET 2017)

Läs mer i kalendariet
Sidansvarig: elisabet.wahrby@liu.se
Senast uppdaterad: Fri Jan 20 15:09:39 CET 2017