Göm menyn

Pressmeddelanden

Pressmeddelanden från Linköpings universitets  publiceras på Newsdesk.

Färgämne i grönsaker kan dämpa inflammation (Linköpings universitet, Wed Jul 05 08:46:00 CEST 2017)

Näringsämnet lutein, som finns i flera färgstarka grönsaker och frukter, kan dämpa inflammation, visar forskare vid Linköpings universitet. Fynden, som publicerats i Atherosclerosis, pekar på att lutein i sig självt har anti-inflammatoriska effekter hos patienter med kranskärlssjukdom.

Elektroners spinn öppnar upp för framtida hybridelektronik (Linköpings universitet, Fri Jun 30 08:44:00 CEST 2017)

En upptäckt om hur elektroners spinn kan kontrolleras banar vägen för nya hybridkomponenter som skulle kunna överträffa dagens halvledarelektronik. I en studie som publiceras i Nature Communications har forskare vid Linköpings universitet visat hur ett ofta använt halvledarmaterial kan kombineras med en topologisk isolator, en nyligen upptäckt materiefas med unik elektrisk ledningsförmåga.

Läkemedel för sällsynta sjukdomar en svår balansgång (Linköpings universitet, Wed Jun 28 08:40:00 CEST 2017)

Psykologiska faktorer påverkar hur vi tar beslut om subventionering av läkemedel för sällsynta sjukdomar, visar en ny avhandling från Linköpings universitet. Johanna Wiss har undersökt prioriteringar av så kallade särläkemedel från flera olika perspektiv.

Forskningsresultat sprids i Almedalen (Linköpings universitet, Tue Jun 27 10:25:30 CEST 2017)

Integration, cirkulär ekonomi, terrorhot, smarta städer och landsbygdsutveckling är några av de områden där LiU-forskare medverkar med resultat under årets Almedalsvecka. Deltar gör även Ariel och några av hennes robotkompisar. Seminarierna hålls i East Sweden Arena, Visby.

Sommartips från Linköpings universitet 2017 (Linköpings universitet, Tue Jun 27 09:46:24 CEST 2017)

Linköpings universitet tipsar om experter i aktuell ämnen. Pressjouren är bemannad hela sommaren. Välkommen att ringa växeln 013-281000 för kontakt!

Kort och snabb löptur stressar kroppen ordentligt (Linköpings universitet, Tue Jun 20 08:53:00 CEST 2017)

Att springa en relativt kort sträcka, men så snabbt man kan, stressar kroppen mer än man kan tro, enligt en ny studie av forskare vid Linköpings universitet. Resultaten, som publiceras i tidskriften PLOS ONE, visar bland annat att nivåerna av stresshormonet kortisol är förhöjda under flera timmar efteråt.

Senaste hörselforskningen presenteras på konferens i Linköping (Linköpings universitet, Wed Jun 14 08:00:00 CEST 2017)

Den 18-21 juni samlas ledande hörselforskare för att diskutera hjärnans roll i vårt hörande, så kallad kognitiv hörselvetenskap. Bland annat kommer forskare från Nederländerna att presentera hur sambandet mellan öga och lyssnande hänger ihop.

Sveriges största lärarpris instiftas vid Linköpings universitet (Linköpings universitet, Thu Jun 01 14:30:00 CEST 2017)

Ingemar Ingemarsson, professor emeritus vid Linköpings universitet, donerar aktier i Sectra till ett värde av närmare 18 miljoner kronor till Ingemar Ingemarssons stiftelse för högre utbildning. Avkastningen ska ligga som grund för en belöning till en person som gör eller har gjort en stor insats för utbildningen vid Linköpings universitet med bestående effekt på studenternas lärande.

Sveriges största lärarpris instiftas vid Linköpings universitet (Linköpings universitet, Wed May 31 10:11:40 CEST 2017)

En privatperson har donerat cirka 18 miljoner kronor till en stiftelse med det unika ändamålet att belöna goda lärarinsatser. Välkommen på pressträff 1 juni 2017, Klockan 14.00 Sal P26, C-huset, Campus Valla, Linköping

Pressinbjudan: Frukostseminarium om behovet av kunskap inom socialtjänsten om våld mot barn (Linköpings universitet, Tue May 30 08:50:00 CEST 2017)

Nationella kunskapscentrumet Barnafrid bjuder in till frukostseminarium den 7 juni om behovet av kunskapsutveckling hos socialsekreterare som arbetar med barn som utsatts för våld och andra övergrepp. Vid seminariet presenteras resultaten från en enkätstudie och verksamheten vid Barnafrid.

Fler pressmeddelande på Newsdesk


Sidansvarig: webbredaktionen@info.liu.se
Senast uppdaterad: Thu Aug 26 13:45:53 CEST 2010