11 april 2016

TBi-sektionen fyller 20 år och det firas under hela vecka 15 med bland annat lunchföreläsningar, tårtkalas och sittningar. Sektionen samlar studenter inom teknisk och kemisk biologi.

Lisa Axelsson och Josefin Wasborg, TBi-sektionens jubileumskommittéFoto: Maria Karlberg– Det är självklart att vi ska fira! säger Lisa Axelsson som är informations- och PR-ansvarig i jubileumskommittén (på bild t.h. tillsammans med eventansvarig Josefin Wasborg). Kommittén, som totalt består av nio personer, har förberett jubileet under ett år och lagt ner många timmar på planeringen.

20-årsjubileet börjar med frukostmys i sektionsrummet Bihålan måndagen den 11 april. Fyra lunchföreläsningar står sedan på programmet. På måndagen talar Svanhild Johansson från Skill & Industrikompetens om cv och anställningsintervjuer och på tisdagen berättar Anna Rising, forskare vid SLU och KI, om hur konstgjord spindelväv kan användas inom medicin.

Onsdagens lunchföreläsare är Madeleine Dahl, processingenjör på Astra Zeneca och alumn från civilingenjörsprogrammet Teknisk biologi vid LiU. Hon berättar om resan från examen till sitt nuvarande jobb.  För det fjärde och sista lunchföredraget står Domsjö fabriker.

– Vi har tagit in anmälningar eftersom vi bjuder på lunch, men alla som är intresserade är välkomna att ta med egen lunch och lyssna på föreläsningarna, säger Josefin Wasborg.

Vecka full med aktiviteter

Biljettförsäljning till TBi-sektionens 20-årsjubileumFoto: Maria KarlbergStudenterna i sektionen bjuds också in till workshops om prokrastinering och stresshantering, kampsportskväll, tårtkalas, mingelpub med alumner, aktivitetsdag och sittningar.

– Fulsittningen på torsdagen är informell, vi har våra overaller och så tema huvudbonad. Alla ska ha något på huvudet, man får själv välja vad. Avslutningsbanketten på lördagen är en finare sittning och redan fullsatt, det är jätteroligt, säger Lisa Axelsson.

Det finns ett stort engagemang för sektionen även om den är ganska liten med sina 350 medlemmar, berättar hon.

– Vi har kanske gått in ovanligt mycket för att marknadsföra vårt jubileum. Vi vill gärna synas.

Det finns ungefär 40 sektioner vid LiU, knutna till olika utbildningar. TBi-sektionen har hand om civilingenjörsprogrammen i teknisk biologi och kemisk biologi samt det naturvetenskapliga programmet i kemisk biologi. Sektionerna bevakar utbildningens kvalitet och ordnar olika aktiviteter, till exempel företagskvällar och mottagning av nya studenter.

Hela jubileumsprogrammet på Facebook

Läs mer om studentlivet vid LiU och TBi-sektionens utbildningar