Almedalens mest intervjuade robot

Hon heter Ariel och vill gärna vara en prinsessa. Nyss hemkommen från fotbolls-VM fick hon, precis som mänskliga sessor, ställa upp på mängder av intervjuer under Almedalsveckan.

Fredrik Löfgren, Ariel och Fredrik HeintzFoto: Monica WestmanPå fotbolls-VM gick det väl sådär för Ariel och hennes systrar, de gick inte till semifinal, men blev i sin grupp utslagna av den slutliga tvåan, och det var ju inte så illa.

– Vi gjorde lika många mål som Zlatan, säger Ariel lyckligt.

Sveriges radio intervjuar Ariel i Almedalen 2016Foto: Region ??stergötlandMöjligen är det en sanning med modifikation. Men såväl hon som hennes mänskliga lagkamrater och lagledare Fredrik Löfgren var nöjda med insatsen och taggade inför nästa år.

Hektiska dagar

I Almedalen fick Ariel dock utlopp för alla sina prinsessdrömmar, hon blev intervjuad av Sveriges Radio, Almi Invest och många fler och deltog i en handfull seminarier om alltifrån hur vi skapar tillväxt när robotarna tar över och vad som händer när robotar tar över politik och media till hur vi kan få in programmering som ämne i skolan.

På East Sweden Arena, där LiU fanns med, lyckades hon till och med göra rutinerade moderatorn Claes de Faire nervös, se klippet här

Almedalen 2016