Alumn guidar på CERN för Musikhjälpen

Sugen på en heldag i världens största partikelfysiklaboratorium? LiU-alumnen Christian Ohm är forskare på CERN och har startat en auktion till förmån för Musikhjälpen.

Atlasexperimentet vid CERN i SchweizFoto: Claudia Marcelloni– Det är mycket artister, medieprofiler och konstnärer som engagerar sig, men jag tycker att det skulle kunna vara mer från den akademiska världen, säger Christian Ohm.

Christian Ohm är civilingenjör i Teknisk fysik och elektroteknik från LiU. Efter att ha tagit sin doktorsexamen vid Stockholms universitet började han som forskare i experimentell partikelfysik på CERN-laboratoriet utanför Genève i Schweiz. Nu har han arbetat där i tio år med Atlasexperimentet, känt bland annat för upptäckten av Higgspartikeln 2012.

Auktionen gäller en heldag på CERN för upp till fem personer med honom själv som guide. Den avslutas den 18 december klockan 13.00. Det går att bidra till insamlingsbössan även om man inte vill vara med i auktionen.

Foto från CERN

Ytterligare en alumn som forskar vid CERN