Alumner i Singapore utforskade universum

LiU-alumner i Singapore träffade före detta studenter från fem andra svenska toppuniversitet vid en galamiddag där astronauten Christer Fuglesang talade om sina äventyr i rymden.

Alumni event in Singapore 2015Foto: Zhisheng Who

Christer Fuglesang berättade för alumnerna hur det var att resa ut i rymden, något som han har gjort vid två tillfällen. Han talade också om framtida trender, som planer för bemannade rymdfärder till Mars och privatpersoner som betalar enorma summor för att få resa med ett rymdskepp.

Middagen ägde rum den 2 november på Concorde Hotel i Singapore. Ungefär 120 personer deltog, 22 av dem från Linköpings universitet. Alumnerna fick möjlighet att återknyta bekantskapen med gamla vänner och få nya kontakter. De fick även en uppdatering om vad som händer på deras respektive lärosäten.

– De uppskattade att LiU kom till Singapore, ställde frågor om universitetet och ville gärna ta del av vårt senaste informationsmaterial. Och naturligtvis var möjligheten att få träffa Christer Fuglesang ett dragplåster, säger Margareta Alfredson, internationell marknadsförare och alumniansvarig vid LiU.

LiU bjuder in till alumniträffar över hela världen, men det var första gången i Singapore. Träffen arrangerades inom ramen för projektet Swedish Academic Collaboration Forum, med syftet att underlätta internationella forskningssamarbeten genom seminarier i några utvalda länder. De deltagande universiteten är Chalmers, KTH, Linköpings universitet, Lunds universitet, Stockholms universitet och Uppsala universitet.

– Till våren blir det seminarier i Indonesien och Brasilien och vi diskuterar möjligheterna att ordna liknande alumniträffar i samband med dem, säger Margareta Alfredson.

Publicerad 2015-11-16