Alumner på supertalanglista

Sex personer med LiU-bakgrund finns med bland årets 101 supertalanger på tidningen Veckans Affärers lista.

Tre av dem återfinns under rubriken Karriäristerna. Peder Osterkamp (bilden) på plats 25 är kommersiell chef på tågbolaget MTR Express. Han har läst till civilingenjör i industriell ekonomi med internationell inriktning vid LiU.

Molly Söderström Högling har plats 32 på listan över Sveriges mest begåvade karriärister just nu. Hon har läst internationella civilekonomprogrammet vid LiU och är utvecklingschef på Envirotainer, ett ledande företag inom transporter för temperaturkänsliga läkemedel som vaccin, insulin och blodplasma.

Ali Bouzeid på plats 33 har inte ens hunnit bli alumn utan är i slutet av sin utbildning i industriell ekonomi vid LiU. Samtidigt arbetar han som vd-assistent på DHL i Schweiz.

Niels Bosma har plats 9 under rubriken Entreprenörerna. Han är grundare och head of growth på crowdfundingplattformen Tessin där man kan direktinvestera i hyresbostäder och andra fastighetsprojekt. Niels är även ideellt engagerad i Kodcentrum som främjar intresset för programmering hos barn och unga. Han har läst datavetenskap vid LiU.

På plats 6 bland Samhällsbyggarna finns Therese Sjöberg. Hon har läst sjuksköterskeprogrammet vid LiU och är nu en av vårdens innovatörer. Hon är projektledare på Innovationsplatsen vid Karolinska universitetssjukhuset och har bland annat arbetat med Barncancerappen – en app med lättillgänglig information för barn med cancer och deras anhöriga.

I kategorin Finansfolket syns också en LiU-alumn, på plats 7. Det är Christer Magnergård, ekonom från LiU och Head of Equities Sweden på DNB, en av de ledande nordiska aktörerna inom bank, finans och försäkring. Christer Magnergård är själv expert på verkstadssektorn där han är rankad topp tio-analytiker i Sverige.

Läs mer om 2017 års supertalanger på Veckans Affärers webbplats

Foto Peder Osterkamp: MTR Express