”Det känns otroligt fint att få vara en del av svensk forskning och utbildning”

- Tempot är högt här på IT-avdelningen. Det pågår en ständig nyutveckling, vidareutveckling och förvaltning av befintliga system.

Anna Fredin är chef för projekt- och utvecklingsenheten på LiU:s IT-avdelning.Jag heter Anna Fredin och är chef för projekt- och utvecklingsenheten på LiU:s IT-avdelning.De interna leveranserna är vår affär; kollegor och studenter ställer höga krav på att IT-stödet fungerar. Därför får vi aldrig tappa fokus på varför vi är här och vem vi ska serva. Vi skulle inte finnas om det inte vore för den utbildning och forskning vi bedriver här. I teamet får alla ta ett stort ansvar. Att få vara med och påverka, att tänka till om den klokaste lösningen, att våga ta kliv framåt – det både lockar och uppskattas.

Jag och familjen flyttade från Stockholm till Linköping för att söka ett lugnare liv. Jag började som IT-konsult på LiU och blev kvar. På olika roller, i olika konstellationer - men alltid som chef med personalansvar. Och så även i dag, 11 år senare. Det känns otroligt fint att få vara en del av svensk forskning och utbildning. Att få vara en del i att sprida och öka kunskapen i världen.

Jag har en stor yrkesstolthet. Men mest stolt är jag över mina fantastiskt begåvade medarbetare och kollegor. De håller en otroligt hög nivå på kompetens och professionalism. Och så har vi en jättefin stämning som bygger på hjälpsamhet, omsorg, mycket humor och skratt. När jag jobbar med dem hämtar jag min energi. De är bara bäst.

Kontakta Anna