Arbetsintegrerad KPU

Kommuner i regionen erbjuder dig en unik möjlighet att kombinera en kompletterande pedagogisk utbildning (KPU) till ämneslärare med arbete där du som student kan finansiera din lärarutbildning genom att arbeta samtidigt.

Kommunerna som deltar i projektet erbjuder specifika tjänster för dig som har med dig tidigare ämnesstudier men saknar lärarexamen. Du får läsa en kompletterande pedagogisk utbildning. Studietakten är 75%, omfattar 90 högskolepoäng och sträcker sig över 2 år.

Din högskoleförlagda del genomförs genom så kallade campusdagar cirka 2 heldagar per månad varvat med självstudier.

Verksamhetsförlagd utbildning (lärarpraktik) genomförs inom ramen för din tjänst som lärare. Under hela studietiden har du parallellt en läraranställning i din kommun. Under handledning av erfarna lärare undervisar du elever i årskurs 7-9 eller på gymnasiet.

Ansökan är uppdelad i två parallella steg. Dels söker du lärartjänst i din kommun ( alternativt visar intresse för att delta i satsningen om du redan har en tjänst), dels söker du till utbildningen via länken nedan.

För mer information om lärartjänster kontakta:

För mer information om högskolestudier kontakta: