Årets utmanare och Årets framtidsledare

Vid Universum Awards tog LiU-studenter hem tre av fem kategorier av Årets student. Lambert Rutaganda blev Årets Utmanare, Sara Magnusson Årets framtida ledare och Daniel Emanuelsson Årets Teknolog.

På Berns i förra veckan fick inte mindre än tre studenter från LiU äran att stå på scenen för en vinnarintervju med konferenciern Erik Haag. Närmast storslam, med andra ord, för civilingenjörsprogrammet i industriell ekonomi – alla tre studenterna går just den utbildningen.

Foto: Christian GustavssonDe olika utmärkelserna i Årets student sponsras av ett antal företag och vinnarna, som utses i samarbete med Universum, får också en speciellt anpassad sommarpraktik eller utbildning på kuppen.

Titeln som Årets utmanare gick till Lambert Rutaganda som till sommaren blir klar civilingenjör i industriell ekonomi.

”Lambert kom till Sverige från inbördeskriget i Rwanda när han var 9 år tillsammans med sin mamma som är hans stora förebild. Han varvar studierna med kickboxning (han är SM-mästare och har varit med i landslaget) och ett stort samhällsengagemang på fritiden, där han inspirerar och föreläser för ungdomar om gemenskapen i kampsport. Lambert är en sann utmanare och vi ser fram emot sommaren med honom”, skriver telekomföretaget Tre om sitt val av vinnare.

Inspirerar unga inom teknik

Sara Magnusson, Årets framtidsledare 2015Foto: Christian GustavssonValet av Årets framtida ledare föll på Sara Magnusson, som vid sidan av studierna engagerat sig för att sprida teknikglädje till mellanstadieelever i ett eget framgångsrikt företag, Experimentfabriken.

”Årets Framtida Ledare är en handlingskraftig, målmedveten, kvalitetsmedveten och lyhörd person som dessutom är en inspirationskälla för andra studenter. Vinnaren kan påvisa goda resultat från projekt, arbete eller en grupp inom företagande, skolan, kåren, sport eller annat samhällsengagemang som hon eller han lett”, skriver KPMG som i prispotten lagt en ledarskapsutbildning för unga topptalanger och juryn skriver om årets ledare:

”Denna person arbetar för att lyfta en viktig utmaning i dagens samhälle. Årets framtida ledare är en inspiratör för unga inom teknik som har potential att influera andra på ett kreativt och medvetet sätt.”

Publicerad 2015-03-17

Mer om studenterna som hylladesVisa/dölj innehåll