Träffa LiU på besöksdagar - öppet hus

Vill du veta mer om hur det är plugga på LiU? Passa på att träffa oss på besöksdagar i vår, då LiU har öppet hus på Campus Valla och Campus Norrköping. 

Utbildningskataloger och webb i all ära. Men vi vet också att många vill se studiemiljön på plats, träffa andra studenter, lyssna på inspirerande föreläsningar och få tillfälle att laborera och orientera sig på ”sitt” framtida universitet. Därför erbjuder vi varje vår två olika besökstillfällen då du kan göra studiebesök på LiU. 

Vid besökstillfällena får du en överblick av våra utbildningar och en inblick i många intressanta ämnesområden. Studenter och studievägledare finnas på plats för att svara på frågor och du får chansen att delta i flera olika aktiviteter och tävlingar.

Är ni flera som kommer tillsammans hoppas vi att ni har möjlighet att förbereda er inför besöket, så att ni får ut maximalt av dagen.

Besöksdagar våren 2018

Datum: Onsdagen den 7 februari (v. 6)
Plats: C-huset, Campus Valla, Linköping
Tid: 12.30-16.00

Datum: Onsdagen den 7 mars (v. 10)
Plats: Täppan, Campus Norrköping
Tid: 12.30-16.00

Anmälan på:
besokanmalan@liu.se

Program för Besöksdagen den 7 februari på Campus Valla

13.00-13.20 Introduktion, C1

Hur är det att plugga på LiU? Studenter berättar om sina erfarenheter. 

13.30-13.50 Informationspass

Ekonomi, juridik och politik, C1
Vi erbjuder flera spännande program för dig som är intresserad av ekonomi, juridik och politik. Studenter och studievägledare berättar hur det är att studera till Civilekonom, Affärsjurist samt Politices kandidat.  

Att plugga teknik vid LiU – både kul och krävande, C2
Studenter och studievägledare berättar om vad det innebär att utbilda sig till civilingenjör eller högskoleingenjör och presenterar vilja möjligheter det ger i framtiden. 

Det fantastiskt viktiga läraryrket – garanterar dig jobb och egen utveckling, C3
Möt Jenny Andreen som är Grundlärare i förskoleklass – årskurs 3 och hör henne berätta om sina två år som lärare efter att ha tagit examen vid LiU. ”Den ena dagen är aldrig lik den andra, utan jag får vara kreativ och flexibel. Eleverna är härliga och de utvecklas precis som jag själv” säger. ”Roligt på jobbet? Ja nästan jämt!!!”

Människan och samhället, C4
Informationspasset fokuserar på utbildningarna Psykolog, Socionom, Samhälls- och kulturanalys samt Human Resources. Studenter och studievägledare berättar om skillnader och likheter mellan programmen. 

14.00-14.20 Informationspass 

Språken, kulturen och det skapande arbetet, C1
Det här är informationspasset för dig som är kreativ och gillar att skapa. Studenter och studievägledare informerar om utbildningar inom Kultur, samhälle och mediegestaltning, Kulturvetenskap, Slöjd, hantverk och formgivning samt Språk, litteratur och medier. 

Människa eller robot? Vem jobbar du med i framtiden? C2
Fredrik Löfgren tar er med på en resa från stenåldern till framtiden. Med fokus på vad som kommer hända inom de kommande 20 åren. Från förarlösa fordon och diagnos- och vårdrobotar, till mer avancerade robotar som är kreativa och konstnärliga. Det här är inte science fiction, framtiden är redan där! 

Hur är det att vara student på lärarutbildningen? C3
Kom och lyssna på en av våra lärarstudenter och ställ frågor om allt från lärarutbildningen på LiU till boende, studentliv och utlandsstudier.  

Människa, tekniken och miljön, C4
Hur kan människa, teknik och miljö samspela? Studenter och studievägledare berättar om våra spännande program i Miljövetenskap, Kognitionsvetenskap, Samhällsplanering, Statistik och dataanalys samt Systemvetenskap. 

Talkshow – Tekniska fakulteten, T2
Kom och lyssna på studenter från Tekniska fakulteten och passa på att ställa frågor om hur det är att vara student!

14.20-14.50 Rundvandring

 

14.20-14.50 Mässtorg

 

14.30-14.40 Prisutdelning

 

15.00-15.20 Informationspass

 

Designa din egen utbildning, C1
När du läser fristående kurser kan du kombinera ämnen efter intresse och designa din egen utbildning med unik spetskompetens. En studievägledare berättar hur du går tillväga för att designa din egen utbildning. 

Språk ger fördelar i arbetslivet, C2
Kombinera ditt språkintresse med t.ex. ekonomi, juridik eller medier så öppnas spännande arbetsmöjligheter för dig. Studenter och studievägledare berättar om aktuella utbildningar som erbjuds vid LiU. 

Naturvetenskap och matematik – bli specialist inom ett ämne, C3
Studenter och studievägledare informerar dig om våra kandidatprogram inom vetenskaperna biologi, fysik, kemi och matematik. Vilket är just ditt ämne?

Talkshow – Tekniska fakulteten, T2
Kom och lyssna på studenter från Tekniska fakulteten och passa på att ställa frågor om hur det är att vara student!

Visionen – labbet autonoma farkoster, Maskininlärning och maskinperception, Utanför C3
Häng med på en guidning av det nya labbet!

15.30-15.50 Informationspass

Civilingenjör i Teknisk fysik och elektronik – om du vill vara med och leda utvecklingen i teknikens framkant, C2
Den absolut tuffaste civilingenjörsutbildningen du kan välja är teknisk fysik och elektronik. Den det är också den mest mångfasetterade och en av de bredaste utbildningarna inom teknikämnet. Elin studerar till att bi civilingenjör i Teknisk fysik och elektronik med internationell inriktning. Här har berättar hon sin historia. 

”Från noll koll till programmerare”, C3
Behöver man kunna koda innan man börjar läsa data/it på universitetet? Vera studerar innovativ programmering vid LiU men hon kunde inte koda en rad innan hon började studera. 

Civilingenjör i Industriell ekonomi – är det möjligt att göra affärer av teknik? C4
För att nå framgång som ingenjör inom industriell ekonomi måste du vara kreativ och kunna tänka utanför ramarna. I en komplex verklighet rör du dig i gränslandet mellan teknik, ekonomi och management. Lyssna till våra studenter som berättar om sina erfarenheter. 

Visionen – labbet för autonoma farkoster, maskininlärning och maskinperception, Utanför C3
Häng med på en guidning av det nya labbet!

 

Studentlivet på TekFak - Att vara student på Tekniska Fakulteten

Kom och träffa studenter som läser teknik och naturvetenskap och upplev ”Studentlivet på TekFak”. I vår del av mässan får du inblick i studentlivet, träffa engagerade studenter och veta mer om föreningar. Här får du svar på alla dina frågor om hur det är att vara student på en teknisk/naturvetenskaplig utbildning i Linköping. Vi kommer bland annat anordna en talkshow med studenter, filmvisning och tipspromenad med fina priser, något ni inte vill missa!

 

Välkomna till våra besöksdagar våren 2018!

Kartor och annan information