Träffa LiU på besöksdagar - öppet hus

Vill du veta mer om hur det är plugga på LiU? Passa på att träffa oss på besöksdagar i vår, då LiU har öppet hus på Campus Valla och Campus Norrköping. 

Utbildningskataloger och webb i all ära. Men vi vet också att många vill se studiemiljön på plats, träffa andra studenter, lyssna på inspirerande föreläsningar och få tillfälle att laborera och orientera sig på ”sitt” framtida universitet. Därför erbjuder vi varje vår två olika besökstillfällen då du kan göra studiebesök på LiU. 

Vid besökstillfällena får du en överblick av våra utbildningar och en inblick i många intressanta ämnesområden. Studenter och studievägledare finnas på plats för att svara på frågor och du får chansen att delta i flera olika aktiviteter och tävlingar.

Är ni flera som kommer tillsammans hoppas vi att ni har möjlighet att förbereda er inför besöket, så att ni får ut maximalt av dagen.

Besöksdag våren 2018 

Datum: Onsdagen den 7 mars (v. 10)
Plats: Täppan, Campus Norrköping
Tid: 12.30-16.00

Anmälan på:
besokanmalan@liu.se

Program för Besöksdagen den 7 mars Täppan, Campus Norrköping

12.30 Hur är det att läsa vid Linköpings universitet?

Lyssna på, och ställ frågor till, studenter som berättar om hur det är att vara student vid LiU.

13.00 Informationspass

Ekonomi, juridik och politik 

 Vi erbjuder flera spännande program för dig som är intresserad av ekonomi, juridik och politik. Studenter och studievägledare berättar hur det är att studera till Civilekonom, Affärsjurist samt Politices kandidat. 

Att plugga teknik vid LiU - Både kul och krävande

Studenter och studievägledare berättar om vad det innebär att utbilda sig till civilingenjör eller högskoleingenjör och presenterar vilka möjligheter det ger i framtiden.

Människan och samhället

Informationspasset fokuserar på utbildningarna Psykolog, Socionom, Samhälls- och kulturanalys samt Human Resources. Studenter och studievägledare berättar om skillnader och likheter mellan programmen.

13.30 Informationspass

Hur är det att vara student på lärarutbildningen

Kom och lyssna på en av våra lärarstudenter och ställ frågor om allt från lärarutbildningen på LiU till boende, studentliv och utlandsstudier. 

Språken, Kulturen och det skapande arbetet 

Det här är informationspasset för dig som är kreativ och gillar att skapa. Studenter och studievägledare informerar om utbildningar inom Kultur, samhälle och mediegestaltning, Kulturvetenskap, Slöjd, hantverk och formgivning samt Språk, litteratur och medier. 

Naturvetenskap och matematik - Bli specialist inom ett ämne

Studenter och studievägledare informerar dig om våra kandidatprogram inom vetenskaperna biologi, fysik, kemi och matematik. Vilket är just ditt ämne?

Människan, tekniken och miljön 

Hur kan människa, teknik och miljö samspela? Studenter och studievägledare berättar om våra spännande program i Miljövetenskap, Kognitionsvetenskap, Samhällsplanering, Statistik och dataanalys samt Systemvetenskap.

Civilingenjör i Teknisk fysik och elektroteknik - Om du vill vara med och leda utvecklingen i teknikens framkant

Den absolut bredaste och mest mångfasetterade civilingenjörsutbildningen du kan välja är Teknisk fysik och elektronik. Elin studerar till att bli civilingenjör i Teknisk fysik och elektronik med internationell inriktning. Här berätta hos sin historia.

14.30 Informationspass 

Hur är det att läsa vid Linköpings universitet? 

Lyssna på, och ställ frågor till, studenter som berättar om hur det är att vara student vid LiU.

Designa din egen utbildning

När du läser fristående kurser kan du kombinera ämnen efter intresse och designa din egen utbildning med unik spetskompetens. En studievägledare berättar hur du går tillväga för att designa din egen utbildning. 

Från noll koll till programmerare

Behöver man kunna koda innan man börjar läsa data/it på universitetet? Vera studerar Innovativ Programmering vid LiU, men hon kunde inte koda en rad innan hon började studera.

Språk ger fördelar i arbetslivet

Kombinera ditt språkintresse med t.ex. ekonomi, juridik eller medier så öppnas spännande arbetsmöjligheter för dig. Studenter och studievägledare berättar om aktuella utbildningar som erbjuds vid LiU. 

Välkomna!

Kartor och annan information

Kontaktuppgifter för blivande studenter