LiU-student är ”Årets eldsjäl inom studentidrott”

Lördagen den 21 november delade Sveriges Akademiska
Idrottsförbund ut priset ”Årets eldsjäl inom studentidrott”. Utmärkelsen gick till Camilla Lindquist, ekonomstudent vid LiU.

Camilla tävlingssimmar 2014Hur gick det till när du fick reda på att du fått utmärkelsen ”Årets eldsjäl”?
- Jag visste att jag var nominerad men jag trodde inte jag skulle vinna. I lördagskväll satt jag och tittade på en film med en kompis och då började jag plötsligt få en massa Facebook-meddelanden om att jag skulle vara årets vinnare. Jag tänkte bara: va?!

Hur löd motiveringen?
- Förbundet som delar ut priset skrev i ett pressmeddelande att jag motiverar studenter att kombinera universitetsstudier med idrott, både på elit- och motionsnivå. Jag har också varit projektledare för Student-SM i simning som vi i Linköping arrangerade för första gången i våras. Jag tror att det var en stor bidragande faktor till utmärkelsen.

Beskriv känslan när du fick reda på att det var du som fått utmärkelsen.
- Jag blev väldigt förvånad och stolt. Det var jättekul. Men mest blev jag förvånad.

Camilla i röd festklänningVad betyder ett sådant här pris för dig?
- Det är ett kvitto på att jag gjort något bra. Det är kul att förbundet tycker att vi lyckades bra med att arrangera Student-SM. Jag vill inte ta åt mig äran för hela arrangemanget, min projektgrupp gjorde hur mycket som helst. Men ja det är helt klart ett kvitto på att vi gjorde det bra.

Du har även varit ordförande för Linköping Universitets Akademiska Idrottsförening Simsällskap. Vad har du lärt dig under tiden som projektledare och ordförande?
- Som projektledare lärde jag mig hur man jobbar i en grupp under en längre tid. Jag lärde mig också hur man som projektledare delegerar uppgifter. Jag fick lösa problem och hantera stress. Som ordförande har jag lärt mig liknande saker men som projektledare fick jag jobba mer intensivt. Som ordförande såg jag till att alla mådde bra och att vi hade en bra kontakt med badhuset till exempel.

Just nu är du i Edinburgh på utbytestermin och i vår är det dags för Student-SM igen, denna gång i Lund.
- Det ska bli jättekul. Vi var som sagt först med att anordna mästerskapet men ville att någon annan skulle ta över till nästa mästerskap. I vår är det dags för Lund att arrangera Student-SM i simning och de verkar göra ett jättebra jobb där nere hittills. Förhoppningsvis har vi startat en långvarig tradition.

Text: Linda Åkerman, Studentreporter
Bilder: Camilla Lundquist tävlingssimmar 2014, foto Madeleine Stein. Övrigt privat.

2015-11-24