Campus Norrköping fyller 25 år

På Campus Norrköping finns nyskapande utbildningar och världsledande forskning. I år fyller Linköpings universitets näst största campus 25 år och fortsätter att göra avtryck såväl i närområdet som nationellt och internationellt.

I augusti 1997 invigdes Campus Norrköping och sex nya tvärvetenskapliga utbildningsprogram drog i gång. Det var Kultur, samhälle, mediegestaltning, Samhälls- och kulturanalys, en ny grundskollärarutbildning och tre civilingenjörsutbildningar – i industriell elektronik, kommunikations- och transportsystem samt medieteknik. Senare har andra nyskapande utbildningar tillkommit och flera har blivit framgångssagor. Studenterna har även satt sin prägel på Norrköping, som fick utmärkelsen Årets studentstad 2013/2014. Forskargrupper som Visualiseringscenter C, Remeso (Avdelningen för migration, etnicitet och samhälle) och Laboratoriet för organisk elektronik bedriver världsledande forskning och attraherar forskare och studenter från hela världen.

Ta en titt på Campus Norrköping

Byggnader vid vatten
Magnus Johansson
Fågel på staket. Vatten och suddiga byggnader i bakgrunden.
Magnus Johansson
Människor cyklar nerför backe med målade märken.
Magnus Johansson
Bro med bilar, byggnader på båda sidor
Magnus Johansson
Män med ryggen mot kameran går mellan byggnader. Skylt: LiU Linköpings universitet Kopparhammaren 2
Magnus Johansson
Brusande vatten i Motala ström.
  Thor Balkhed

Fira jubileet med oss Visa/dölj innehåll

"Överträffat alla förväntningar" Visa/dölj innehåll

Nya utbildningar på Campus Norrköping Visa/dölj innehåll