11 november 2016

500 deltagare, 15 föreläsningar om spel och visualisering. Dessutom 20 000 kronor i vinstpott för någon av de nio lagen i LiU Game Awards. På torsdag är det LiU Game Confernce på Kårhuset Kollektivet.
Programmet för konferensen 2016Det startade som en spelutvecklingstävling – men den kostymen blev alltför trång. Förra året blev det första med ett ”science track” som tog upp aktuell forskning och i år hålls LiU Game Conference för första gången i Linköping, på kårhuset Kollektivet mitt i stan.

Konferensen både startar och slutar med mingel och utställningar – nja, efterfest blir det ju också.

Däremellan blir det ett fullspikat program på dubbla spår, ett för spel och ett för forskning. Raden av parallella föreläsningar avslutas av en gemensam då Jens Bergensten från Mojang tänker avslöja vad som gör Minecraft till det bästa spelet världen sett.

Fast – i den efterföljande spelutvecklingstävlingen LiU Game Awards kanske det finns ett embryo till framtidens succéer. Nitton finalister med nio bidrag tävlar om bland annat 20 000 kronor till fortsatt spelutveckling. Den som är intresserad kan kolla in deras spelprototyper på konferensens hemsida.

Information om konferensen, program och tävlingsbidrag

LiU Game Awards på fb