Invigning av East Sweden Game

Spelutvecklingsbranschen växer så det knakar, och Östergötland hakar på trenden. Under torsdagen invigdes East Sweden Game - en mötesplats för länets spelutvecklare. 

- Det är svårt att förstå att det bara är sex månader sedan vi fattade beslut om att starta projektet. Från en risig industrilokal till det här, det är jättekul, säger Tomas Ahlström, projektledare för East Sweden Game.

East Sweden Game, med lokaler i Ebbe Park, är en samlingsplats för de som ägnar sig åt spelutveckling och digitala upplevelser. Tanken är att projektet ska främja samverkan och skapande. Under invigningen finns flera spelutvecklare på plats som visar upp deras arbeten. Majoriteten kommer från Linköpings universitet.

- Det är jättekul att sitta och arbeta här. Att utveckla spel kan vara ganska isolerat och man hamnar lätt i sin egen bubbla. Här får man inspiration och hjälp av andra, säger Narin Yosef. 

Narin Yosef  och Valdemar Tove utvecklar science fiction-spelet Photon Beasts. Ett spel de beräknar ska vara klart för lansering 2019.

- Spelet utspelar sig på en annan planet och handlar om människor som är förtryckta av aliens. Enda sättet att slå sig fria är att använda sig av en gammal teknologisk artefakt som aliens inte har koll på, säger Valdemar Tove.

Tillsammans spenderar de flera timmar i veckan i lokalerna.

- Det ger motivation att sitta här och vi har redan lärt oss massor, säger Narin Yosef.

East Sweden Game finansieras av bolaget Sankt Kors, vars uppdrag är att främja tillväxt och utveckling i Linköping.

 

Video

 


Fler nyheter från LiU