Ekström fortsätter som LiU-ordförande

Anna Ekström, Skolverkets generaldirektör, fortsätter som ordförande i styrelsen för Linköpings universitet ytterligare ett år.

Regeringen har beslutat om uppdrag som ordförande och externa ledamöter i statliga universitet och högskolor för perioden 1 maj 2016 – 30 april 2017.

Ny i LiU:s styrelse är Dan Jangblad, affärsområdeschef på Saab och alumn från Linköpings universitet. I början av 1980-talet läste han till civilingenjör i maskinteknik i Linköping. Han ersätter Magnus Hall, vd för Vattenfall, i universitetsstyrelsen.

I övrigt förlängs uppdragen för tidigare externa ledamöter. Dessa är Paul Håkansson, vd för Östgötatrafiken AB, Margareta Josefsson, konsult, Christer Mård, vik kommunalråd och LHC-ordförande (fd Svenskt Näringsliv), Helena Persson, chef för Norrköpings Konstmuseum, Kerstin Wigzell, fd generaldirektör samt Jan-Erik Ögren, teknologie doktor från Umeå.