Hejdå LiU!

Det var trångt i foajén på Kårhuset kollektivet inför årets Farewell ceremony. Internationella masterstudenter med nära och kära minglade innan det var dags för avskedsceremonin.

Foto: Anna Nilsen- Jag har träffat vänner för livet på Linköpings universitet, säger Mareen Mater från Tyskland, som studerat International and European relations. 

Farewell ceremony 2017Hennes plan efter avslutade studier är att först njuta av sommaren, för att sedan söka jobb runtom i Europa. Under sin studietid vid LiU har hon upplevt stora skillnader mellan att studera på universitet i Tyskland och i Sverige. 

- Det är mer personligt här och man får mycket mer och kontinuerlig feedback på det man gör. Dessutom är Linköping en relativt liten stad, så man kommer väldigt nära varandra. Det har känts lite som en andra familj, säger hon. 

 

En annan person i minglet som väntar på att ceremonin ska börja är Pooja Wadekar från Indien som avslutat sin masterutbildning i Mechanical engineering. 

Farewell ceremony 2017- I Indien är det väldigt mycket fokus på den individuella prestationen. På Linköpings universitet har vi arbetat mycket i grupper vilket har varit väldigt bra. Jag är också mycket nöjd med hur utbildningen varit uppbyggd. 

 Det hon kommer att minnas mest från hennes studietid är bland annat möten med människor. De närmaste fem åren kommer hon att vara kvar i Sverige och arbeta. 

- Jag tycker om Sverige och svenskarna. Svenskar överlag har jag upplevt som ganska blyga inledningsvis, men när de väl säger någonting så är det kärnfullt. 

Farewell ceremony 2017Efter ceremonin, som bland annat innehöll tal av LiU:s rektor Helen Dannetun, underhållning och gratulationstal var det dags för de internationella masterstudenterna att säga farväl till studier och möta framtiden som alumner.

Farewell ceremony är en årlig tillställning som arrangeras av International office på Linköpings universitet. Alla som arbetar på eventet, förutom serveringspersonal, är LiU-anställda med koppling till målgruppen.

Foto: Anna Nilsen

 

 

Fler nyheter från LiU