Flera LiU-orienterare i EM-truppen

Inte mindre än tre LiU-studenter tar plats i det svenska landslag som åker till EM i orientering i slutet av maj. De ska i första hand springa sprintdistansen.

Jerker Lysell, LiU-student och landslagsman i orientering.Jerker Lysell (bilden) är van i dessa sammanhang. Ifjol plockade han hem ett VM-brons i sprint. Till vardags läser han till byggnadsingenjör på Campus Norrköping.
Emil Svensk debuterade i landslaget i fjol just på sprintdistansen. Vid EM-uttagningen nyligen blev han tvåa i stark konkurrens. Även han läser till byggnadsingenjör.

För Anton Johansson, yngst i gänget med sina 22 år, blir det debut i seniorlandslaget. Han har dock dubbla junior-VM-guld med sig från säsongen 2014 och gör nu tävlingscomeback efter en fjolårssäsong med mycket skador. Han läser till civilingenjör i kommunikations- och transportsystem.

I truppen ingår även Alva Olsson, som förra våren blev färdig civilingenjör i teknisk fysik och elektroteknik. Hon löper såväl sprint som långdistans.

Samtliga är eller har varit engagerade i LiU Elitidrott, som ger möjlighet för duktiga orienterare och löpare att kombinera en elitsatsning med universitetsstudier.