Ska David besegra Goliat?

På torsdag sker en historisk match när division 4-laget AC Studenterna möter det allsvenska laget IFK Norrköping i Linköping. Ska studentlaget, som inte spelat en enda match med samma startelva, ha någon chans mot elitlaget?

 

Video

 

- Rent idrottsmässigt blir det en tuff uppgift. Det är ingen ide att vi går ut och försöker spela på resultat, utan att vi försöker ha så kul som möjligt, och framförallt märka skillnaden mellan vår division och allsvenskan, säger Marcus Hansson, tränare för AC Studenternas herrlag. 

I år firar Östgötafotbollen 100 år, och IFK Norrköpings present är att möta det lag från division 4-6 som avancerade sig längst i Danske Bank Cup i våras. AC Studenterna från division 4 östra, med spelare från Linköpings universitet, kom längst av amatörlagen. 

- AC Studenterna har funnits sedan 1989, och torsdagens match blir den största matchen i lagets historia. Det är en häftig känsla att få möta ett allsvenskt lag, inte för att vi har så höga tankar om resultatet, utan bland annat för att visa att det finns kvalitet i studentlag.

Studentlaget, som är vana vid drygt en handfull åskådare vid match, får nu förbereda sig på att spela inför en större publik.

- Kommer 200 personer och tittar är det ok, och kommer det 500 personer är det bra. Det är svårt att veta hur många som kommer att ta sig hit, men vi hoppas på en blandad publik, säger Stefan Blomqvist som är evenemangsansvarig.

Som handikapp får AC Studenterna fem bonusstraffar, och laget kommer att lägga en straff varje kvart förutom i den sista. Utöver det är det bara att förlita sig till lagets kvaliteter. 

- Vi är ett gött gäng som är snabba i våra omställningar och duktiga på att kontra och utnyttja kanterna. Vi har också flera spelare som tidigare spelat rätt högt i systemet och som har spetskompetens, säger Marcus Hansson.

AC Studenterna med sina 35-40 spelare i truppen har inte spelat en enda match med samma startelva, och det var många som vill säkra sin spelplats i torsdagens match.

- Tidigare i veckan satt vi en härlig chattkonversation för att ta ut laget. Vi fick gå på träningsnärvaro för att göra det så rättvist som möjligt, säger Marcus Hansson.

Hur tippar du matchresultatet?

- Svårt att veta hur seriöst IFK Norrköping går in för det, det kan bli hur många mål som helst. Måste jag gissa något tror jag att de vinner med 6-8. 

 

Matchen spelas på Nya friidrottsarenan Campus Valla torsdag 31/8 kl 18:30 

https://www.facebook.com/events/795839603929913/?fref=ts

Just nu söker man fler spelare till AC Studenternas dam- och herrlag. Är du som student sugen på att spela, kontakta då:

stefan.blomman@gmail.com (tränare damlaget)

maccanhansson@gmail.com (tränare herrlaget)


-