Designa din egen utbildning - läs fristående kurser

Vill du välja bland våra kurser och kombinera ämnen som du själv är intresserad av att läsa? Har du redan en examen eller ett arbete och vill fortbilda dig? Genom att läsa fristående kurser kan du designa din egen utbildning.

Fristående kurser - studenter på bänk

Fristående kurser är ett utmärkt alternativ för dig som inte väljer att läsa ett program. Du söker och antas till en kurs i taget och kan på så sätt läsa ett enskilt ämne, eller forma en unik utbildning efter intresse. Linköpings universitet har över 550 fristående kurser att välja mellan inom ett stort antal ämnesområden.

Eftersom du bara antas till en termin i taget kan det vara ett bra sätt att "prova på" hur det är att studera och känna efter vilket/vilka ämnen som passar just dig.

Många fristående kurser ges på deltid eller kvällstid vilket kan passa bra för dig som jobbar dagtid. Om du arbetar finns det också stora möjligheter att du kan hitta kurser som du har nytta av i ditt yrkesliv. Många av våra kurser vänder sig särskilt till olika yrkeskategorier och fungerar som fort- eller vidareutbildning.

Fristående kurs-student som bloggar

Mathilda Fitoussy, bloggare

Mathilda Fitoussy

Språkvetarstudent med passion för bibliotek, böcker, franska, dans, kultur och student-orkestern LiTHe Blås.

Till presentationen

Plocka ihop din egen examen

Att läsa fristående kurs

Efter utbildningen