Gerontologidagen i år på Campus Norrköping

Linköpings universitet och avdelningen Åldrande och social förändring, ASC, står som värd för den årliga Gerontologidagen som hålls på Campus Norrköping. Då kommer också det Stora Gerontologipriset att delas ut.

Äldre man flyter på en badring i havet. Sveriges Gerontologiska Sällskap, SGS, är en rikstäckande förening för alla som är intresserade av gerontologi. Föreningen har som målsättning att främja forskning om åldrande och äldre och man ordnar vetenskapliga konferenser, symposier och seminarier för forskare i Sverige.

Den årliga Gerontologidagen genomförs i år i samarbete med Linköpings universitet, avdelningen Åldrande och social förändring, på Campus Norrköping den 6 april. Årets tema är ”Forskning om äldre och åldrande i skärningspunkten mellan interdisciplinär integration och multidisciplinär fragmentering”.

Under dagen kommer bland annat 2016 års vinnare av Stora Gerontologipriset, Leif Mannerström, att intervjuas. Årets pris kommer också att delas ut.