Guru inom sociala medier besökte LiU

LiU-alumnen Niklas Myhr är expert på marknadsföring och sociala medier. Han är känd som ”The Social Media Professor” och kommer högst upp i Googles träfflista när man söker på det begreppet.
Niklas MyhrFoto: Göran Billeson Under två dagar i februari besökte han Campus Valla och föreläste för medarbetare och studenter om globala trender inom sociala medier och digital marknadsföring. Han poängterade hur viktigt första intrycket är – och att det är digitalt. 

– När du ska träffa någon i dag, kan du räkna med att de har kollat upp dig på nätet, sade Niklas Myhr.

En trend som han ser är att fler transaktioner, till exempel köp, samt engagemang kring värdefullt innehåll sker direkt på sociala medier. Så den som bara satsar på att driva trafik till den egna webbplatsen kan behöva tänka om, även om det fortfarande är viktigt att också vårda sin egen plattform.

Niklas Myhr bor sedan många år i USA och undervisar i marknadsföring vid Chapman University i Kalifornien. Som expert på sociala medier har han framträtt i BBC, The Washington Post och USA Today bland många andra. Han har läst civilingenjörsutbildningen i industriell ekonomi vid LiU och har även doktorerat i marknadsföring vid University of Virginia. 

Läs mer om Niklas Myhr på thesocialmediaprofessor.com