Hands On – nu ställer studenterna ut

Avgångsstudenterna vid Slöjd, hantverk och formgivning är inte handfallna. I sin examensutställning Hands On visar de en utställning där traditioner utmanas och framtidens hantverk utforskas.

Hand med smyckenFör tionde året i rad ställer studenterna på kandidatprogrammet Slöjd, hantverk och formgivning ut sina examensarbeten på Östergötlands museum.
Från vernissagedagen den 6 maj fram till 2 september kan besökarna uppleva de tolv studenternas arbeten i allt från formgivna stilrena inredningsdetaljer och möbler till konsthantverk. Trådslöjdsföremål, svarvade skålar, färgade tyger, keramiklampor, fototapeter och egentillverkade rustningar är några av de saker som visas i utställningen.

I utställningen låter studenterna sina olikheter synas och föras samman till en spännande samling. De vill utmana och utveckla samtidens hantverkstraditioner med målet att skapa medveten och nytänkande formgivning för att tillsammans vidga hantverkets gränser.

Med namnet Hands On vill studenterna förmedla den kunskap som utbildningen gett i alla delar av formgivningsprocessen. Material- och teknikmässigt arbetar de både med rötter i traditionen och mer samtida tekniker som inte vanligtvis förknippas med begrepp som hantverk, allt på ett utforskande och personligt sätt.
Här är studenterna som aldrig står handfallna. 

  • Utställningen Hands On, Ting & Tankar nr 10
  • Nya galleriet, Östergötlands museum, Linköping
  • Vernissage 6 maj kl 14.00
  • Utställningen pågår fram till 2 september.