Helen Dannetun utsedd till Årets visionär

LiU:s rektor Helen Dannetun har utsetts till Årets visionär för universitetets stora intresse för utveckling och förmåga att tänka nytt.

Helen Dannetun utsedd till Årets visionär på Näringslivsgalan.Foto: Fotograf Patrik Ekenblom– Det är roligt att det omgivande samhället upplever att LiU är visionärt och som ledare får jag stå som en symbol för det nu. Universitetet har alltid varit framsynt. Jag ser priset som en uppskattning för LiU:s ambitioner att tänka nytt, både på utbildningssidan och på forskningssidan med både nyfikenhetsdriven och samhällsrelevant forskning. Det är ett hedersamt pris, kommenterar Helen Dannetun.

Ungdomligt sinne och spetskompetens

Motiveringen till priset lyder bland annat: ”Vinnaren är en riktig visionär med stort intresse för utveckling och förmåga att tänka nytt. Med ungdomligt sinne, erfarenhet, engagemang och förmåga att få med sig medarbetarna lämnar segraren avtryck både lokalt och internationellt. Vinnaren till Årets Visionär föder samhället och näringslivet med spetskompetens!”

Priset delades ut på Näringslivsgalan i Linköping. Initiativtagare till den är kommunens näringslivsbolag Nulink och Mediehuset Corren. Samarbetspartners är EY, Handelsbanken, Länsförsäkringar Östgöta, Stångåstaden och Riksbyggen.

Publicerad 2015-09-28