LiU Elitidrott

Vill du fortsätta med din idrottssatsning och samtidigt få en bra universitetsutbildning? Vi på LiU välkomnar dig! 

Som elitidrottare inom orientering, löpning/friidrott och triathlon har du möjlighet att få extra bra support under din studietid. Vi erbjuder en elitidrottsmiljö med en unik samordning mellan vår egen ledarledda gruppverksamhet, lokala föreningarna i Linköping och Norrköping, och ihop med aktiva studentföreningar inom Orientering och Löpning.

LiU är av Riksidrottsförbundet (RF) utnämnt till ett Elitidrottsvänligt lärosäte (EVL). Det innebär att elitidrottare inom alla idrotter kan få ett extra stöd för att kombinera sina dubbla karriärer – den samtidiga satsningen på studier och på idrotten. LiU erbjuder förstås också många aktivitet för alla intresserade av idrott.

Elitidrottsvänligt lärosäte  

Som ett Elitidrottsvänligt lärosäte (EVL) erbjuder LiU ett stöd till elitidrottande studenter för att underlätta satsningen på både studier och idrott. Du ansöker till ditt specialförbund (till exempel Svenska Orienteringsförbundet) om att få status som elitidrottare. Kravet för antagning är att du är potentiell eller aktuell landslagsidrottare. Vid antagning får du två kontaktpersoner, en för dina studier och en för den idrottsliga delen.  Allmän information om EVL och kombinationen elitidrott och studier kan hittas hos RF.

Ansvarig för EVL vid LiU är Jan Lundgren.

För frågor om studier vid LiU och dubbla karriärer: Per Arvidsson. 

Elitmiljö Orientering, Löpning/Friidrott och Triathlon
Visa/dölj innehåll

Vi vill att du som studerar vid LiU ska kunna utveckla din orientering och löpning, oavsett nivå och ambition, i kombination med framgångsrika universitetsstudier. Vi har anställda ledare/tränare som planerar och samordnar träningar, och ser till att du hamnar i bra träningsgrupper. Utbudet består främst av daglig träning i både Norrköping och Linköping. Vi samarbetar med lokala föreningar, och med de två aktiva studentföreningarna, LiTHe Vilse och LiTHe Syra som finns för orientering och löpning. Den samordnade verksamheten är ett unikt koncept bland svenska universitet.

LiU Elitidrott har en elitgrupp med aktiva på hög nationell nivå, flera med landslagsmeriter och mästerskapsmedaljer. Totalt har vi cirka 30-35 studenter i vår Elitgrupp, och de får ett visst utökat stöd som du kan läsa mer om under rubrikerna på hemsidan. När du är antagen till program eller kurs på universitetet kan du ansöka till vår Elitgrupp, både inför höst- och vårtermin. 

Notera att både vår träningsverksamhet och studentföreningarnas träningar är öppna för alla studenter som vill bedriva orientering eller löpning/friidrott – oavsett föreningstillhörighet och även om du inte tillhör Elitgruppen. 

Ansökan till LiU Elitidrott
Visa/dölj innehåll

Anläggningar och föreningar
Visa/dölj innehåll

LiU AIF

LiU AIF är en idrottsförening vid Linköpings universitet som erbjuder ett brett utbud av idrotter för LiU-studenter. Idag har vi medlemsföreningar inom fotboll, innebandy, tennis, squash, simning, basket och handboll. Besök gärna LiU AIF:s hemsida: www.svenskalag.se/liuaif

Campushallen

Campushallen är en friskvårdsanläggning i anslutning till Campus Valla i Linköping. Deras utbud är brett. Från gym, personlig träning och gruppträning till arrangerade motionsspel som exempelvis beachvolleyboll och badminton. Läs mer om Campushallen på deras hemsida: www.campushallen.se 

Idrott för alla

LiU erbjuder ett rikt utbud av föreningar, idrotter och aktiviteter. Det finns alltid något som passar dig. Här kan du läsa mer om studentföreningar på LiU

Frågor? 
Visa/dölj innehåll

Forskning
Visa/dölj innehåll

Visa/dölj innehåll