Omvärlden om ITN och Campus Norrköping

Medias artiklar med koppling till ITN eller Campus Norrköping.

Media om ITN
Visa/dölj innehåll

Grafiska Yrkenas Branschpris till Pelle Anderson

I år går branschpriset till Pelle Anderson som under sitt yrkesliv verkligen har drivit det tryckta mediet framåt. Han startade A4 för 30 år och var en av medgrundarna till Metro.

Läs mer

Helping tobacco plants save water

13:33 GMT - Phys.org Research in the Electronic Plants group at the Laboratory of Organic Electronics, Campus Norrköping, follows two main avenues.

Läs mer

Bilder från vårt inre universum

En obönhörlig sjukdom fångad i suggestiva bilder. Under Kulturnatten i Norrköping kommer Sofie Nyström, docent i proteinkemi, väcka tankar kring Alzheimers genom visa det vackra i det svåra.

Läs mer

Akademiska Hus satsar på digitala fuktsensorer

I det nya studenthuset i Linköping finns 750 digitala fuktsensorer. Akademiska Hus valde tidigt att satsa på den nya tekniken, som bygger på forskning från Linköpings universitet. Sensorerna gör att eventuella fuktskador kan upptäckas direkt.

Läs mer

Stjärnglans för alla när Astronomins dag och natt firas den 28 september

2019 är ett stort år för rymden. Den 28 september blir en av årets höjdpunkter när Astronomins dag och natt firas för åttonde gången, i år i samarbete med vetenskapsfestivalen ForskarFredag.

Läs mer

High-Performance Photovoltaic Cells That Work Indoors

Swedish and Chinese scientists have developed organic solar cells optimized to convert ambient indoor light to electricity.

Läs mer

Många små kommuner har blivit få stora

Från 1950-talet och framåt har antalet kommuner stadigt minskat i Sverige. I stället har de små kommunerna slagits ihop och blivit större. Sedan 2017 pågår en utredning om vad som ska ske med mindre kommuner i framtiden.

Läs mer

Screentrycket med fördelar

Forskare vid laboratoriet för organisk elektronik vid Linköpings universitet använder screentryck för att tillverka en extremt känslig elektriskt ledande värmesensor, som är böjbar och transparent.

Läs mer

LiU:s nyhetsartiklar
Visa/dölj innehåll

LiU:s nyhetsartiklar om ITN och Campus Norrköping

ITN
Visa/dölj innehåll