26 november 2015

Så är det dags för jul igen. Dags för julmarknader och fram till
Lucia sprider LiU:s körer julmusik nästan oavbrutet. Först ut är
Lithösen den 28 november.
Jenny Nyströms tomte, illustration till Viktor RydbergLithösen inleder med att förhöja julstämningen på julmarknaden i Gamla Linköping hela helgen 28-29 november.
Men den som inte känner sig nöjd med det, har minst elva chanser till att uppleva julmusik i alla möjliga tolkningar.
Linköpings studentsångare håller sina traditionella julkonserter i S:t Lars kyrka den 2 och 3 december för att dubblera konserten den 5 december och utlovar en blandning av julpsalmer till ”mer moderna julstämningshöjare”. Missa inte deras klockrena julteaser på Youtube!

Chorus Lin bjuder lika traditionsenligt först på två konserter med adventsmusik ett bra stycke ut i Östgötabygden: i Törnevalla kyrka den 2 december och i Heda kyrka den 5 december för att avsluta i S:t Lars i Linköping den 6 december, då även Chorus Lin dubblerar sin konsert. Fri entré.

Bakom Årets julkonsertkrock står Studentkören SKÖN i Norrköping med ett program som innehåller såväl julklassiker som studentikosa varianter. Två konserter blir det i Immanuelskyrkan den 4 och 5 december.

Studenternas lakan med julgran utanför Key-husetFör den slutliga höjdpunkten den 12 december, A Christmas Festival, står Damkören Linnea och Linköpings akademiska orkester som plockat ihop musikaliskt julgodis: Nötter plockade av P. Tjajkovskij, ischoklad av märket R Vaughan Williams, smällkarameller signerade L. Anderson, J. Gardners hemkokta knäck och O. Gjejlos mjuka gräddkola.
Barn, renar, tomtar och nissar kommer in alldeles gratis på konserten som hålls i Missionskyrkan.

Damkören Linnea fortsätter omgående med mer julstämning. Som vanligt står de för LiU:s luciafirande med inte mindre än två luciatåg i Baptistkyrkan den 13 december.

Den som, mot alla odds, inte lyckats fånga upp något av julstämningen får en chans till.
På GDK-studenternas julmarknad den 15 december sjunger Studentkören Skön på Trappan. Där finns också en chans att stötta Musikhjälpen genom att lösa ett quiz på jultema.

Studenterna på Slöjd, hantverk och design har dessförinnan sett till att lösa ett och annat julklappsproblem för studenter och anställda. Den 2-4 december håller de julmarknad i Key, den 5 december flyttar de till Hemslöjden i Linköping för julmarknad där.

Studentsångarnas julteaser

2015-11-26