Klimatvecka lockar studenter

Den årliga klimatveckan som teknologkåren Lintek arrangerar pågår 7 – 11 december. Fokus ligger på hur företag arbetar med grön hållbarhet.

Studenter lyssnar på föreläsning, Linteks klimatvecka 2015Foto: Charlotte Perhammar– Vi har bjudit in flera företag som har lunchföredrag under veckan där de berättar om sitt hållbarhetsarbete. Dessutom arrangerar vi en debattpub där vi diskuterar det pågående klimatmötet i Paris. Och vi har en inspirationsföreläsning med Paul Matell, miljökonsult som bland annat jobbat med hållbar turism inom FN, säger Per Thor, biologstudent och näringslivsansvarig på Lintek.

På måndagens lunchföreläsning föreläste Patrik Malmsten från företaget Swisslog om deras hållbarhetsarbete. Företaget arbetar internationellt med att bygga stora lager och med lagerhantering.

– Vi konkurrerar med låglöneländer och en konkurrensfördel är vårt arbete med klimatanpassning. Våra kunder blir alltmer medvetna om miljön, konstaterade Patrik Malmsten.

Andra företag som besöker klimatveckan är Siemens, SSAB, Scania och SJ.

– Klimatveckans föreläsningar blir alltid fulltecknade, jag tror det finns ett genuint intresse för hur företagen arbetar klimatsmart från oss studenter, påpekar Per Thor.

Foto: Charlotte Perhammar

Klimatveckan