Kulturmingel på IDAY

Kinesisk fotboll, spansk musik och en livs levande Pokémon. Fredagen den 7:e april var det dags för årliga IDAY på LiU.

En av 13 nationaliteter på IDAY var Japan.- Det syns i allas ansikten att de är förväntansfulla, säger Pranav Morey, ordförande för International students association (ISA) vid Linköpings universitet.

Traditionen med en specifik dag där internationella studenter får dela med sig av sina olika kulturer är nu inne på sitt tolfte år. I år deltog studenter från 13 länder, bland annat Indien, Kina, Spanien, Lettland och Tyskland.

Oväntat besök av Pokémon på IDAY.- Alla lägger ner själ och hjärta i det här evenemanget, som också är ISA:s största, säger Pranav Morey.

Varje representerat land hade sitt eget marknadsstånd med traditionella dräkter, mat, och musik och syftet är att lära av varandra.

- De som inte vet vad som pågår ser först lite förvånade ut när de kommer hit, men i slutändan lär sig alla som är här något av andra kulturer.

Bland stånden rör sig en figur som sticker ut. Det är studenten Hitomi Sato som klätt ut sig till, den för Japan kända, Pokémonfiguren.

- Det är riktigt roligt och spännande att vara här på IDAY, säger hon, innan hon minglar vidare bland besökarna.