De ska bli framtidens lärare

Framtidens lärare samlades på måndagen utanför Flygens foajé i Norrköping för att skriva in sig för kommande studier. Nu påbörjar hundratals nya LiU-studenter sin lärarutbildning.

Lärarutbildning 2017

- Jag har alltid velat bli lärare, men varit osäker på vilken inriktning jag ska välja. Utbildningen jag ska gå nu innehåller många estetiska inslag, och det verkar jättekul, säger Helena Pettersson som ska läsa till grundlärare i fritidshem.

Tillsammans med Lena Larsson, som ska läsa samma program, väntar hon utanför Flygeln på att dörrarna ska öppnas. Där inne sker registrering av alla lärarstudenter.

- Jag hade själv en bra skolgång när jag var barn och minns än idag mina lärare. Det gäller att vara närvarande och att se varje elev, säger Lena Larsson.

Väntar på registrering gör också Linda Sundström och Maja Nordmar. De ska läsa förskollärarprogrammet.

- Jag har vikarierat lite i förskolan och jag ser fram emot allt jag nu kommer att lära mig. Som förskollärare är det viktigt med bra värderingar, och att man vet hur man bygger upp en bra grund för de små, säger Linda Sundström.

För Maja Nordmark är förskolläraryrket inget nytt område.

- Min mamma och syster är båda två förskollärare, och de har pratat mycket om sitt yrke. Det verkar vara ett givande jobb, och jag har alltid vetat att jag vill arbeta med barn, så det här ska bli kul, säger hon.

Fler bilder från dagen - fotograf Charlotte Perhammar: