Linda skapar mervärde i kundens verksamhet

Namn: Linda Robinson
Jobb: Regionchef Propia

Linda Robinson, alumnHej Linda, berätta om ditt jobb!

- Jag är regionchef på konsultföretaget Propia. Vi har kontor i Norrköping och Stockholm och jobbar med verksamhetsutveckling. Våra kunder är ofta större koncerner, som till exempel Posten och Saab. Det handlar om rätt långa kundkontakter, just nu har jag varit delaktig som projektledare i ett uppdrag för Siemens i Finspång i över två år.

Då måste man lära känna kunden rätt väl?

- Ja, det är väldigt viktigt i mitt jobb, att snabbt kunna sätta sig in i kundens verksamhet så väl att man kan skapa ett mervärde. Det är det jag tycker är roligast också, variationen i att man får träffa så många olika personer och anta så många olika utmaningar.

Hur gick din väg från utbildning till jobb?

- Jag har en magisterexamen i fysik, och jobbade med forskning och utveckling på företag som Thin Film Electronics och Acreo i 6 år. Sedan fick jag barn och efter det bestämde jag mig för att helt byta bana. Så jag sökte jobb på Propia, och här har jag jobbat i 6 år.

Vad var det bästa med din studietid?

- Helt klart mina utlandsvistelser. Jag har varit i Brighton och senare var jag ett år i Portland, USA genom Thin Film Electronics och jobbade med technology transfer för Intel.

Vad tyckte du om Linköpings universitet?

- Jag höll mest till i Fysikhuset, och tyckte det överlag var en väldigt glad och trevlig stämning bland studenterna. Det fanns mycket att engagera sig i, och så här i efterhand önskar jag ibland att jag hade gjort det mer. Jag vet att många av mina kollegor har haft stor nytta av kontaktnätet de byggde upp under studietiden.

Har du något tips till blivande studenter?

- Ta reda på vad utbildningen kan leda till. Försök också att ha en utlandsvistelse under utbildningstiden. Det ger massor.