LiU-ekonomer bäst i världen

Fyra blivande civilekonomer från Linköpings universitet tog hem segern i världens största casetävling för ekonomstudenter.

De lyckades gå hela vägen vid den internationella finalen i Dubai 13-16 april, där 28 lag från hela världen ställdes emot varandra i KPMG International Case Competetion.

I det segrande LiU-laget – kallat Case Cowboys – ingår Linnea Andersson Hansen, Hanna Nyman, Jens Ternerot och Patrik Edlund, som alla går på civilekonomprogrammet. De läser olika inriktningar på programmet – tjejerna mot ekonomisk styrning och killarna mot finans. Det visade sig vara en framgångsrik kombination.

– Fantastiskt roligt och mycket inspirerande för alla studenter som går på programmet. Det är första gången någonsin som ett svenskt lag vinner, säger Henrik Nehler, som är programansvarig.

I en casetävling får deltagarna ta del av ett företags situation för att sedan – under stor tidspress – ta fram förslag på lösningar för att utveckla företaget.

– Det finns ett växande intresse för case, både bland våra studenter och i samhället. Det blir exempelvis allt vanligare att man använder case vid anställningsintervjuer. Våra studenter har dragit igång en särskild casegrupp, berättar Henrik Nehler.

Totalt har cirka 21000 studenter från 550 universitet deltagit i årets upplaga av KPMG-tävlingen.

Mer om tävlingen: https://sv-se.facebook.com/KPMGCase


Publicerad 2015-04-17

Civilekonomer från LiU

LiU-ekonomer vinner KPMG:s casetävling i Dubai 2015
Civilekonomer från LiU vann världens största casetävling för ekonomstudenter. Foto: KPMG