Studenternas racerbil nådde målet

För allra första gången lyckades ett studentlag från Linköpings universitet ta sig igenom alla delmoment i racertävlingen Formula Student på engelska Silverstonebanan. Det blev en hedrande 18:e plats, bland 128 startande lag.

LiU Formula Student 2017.Äntligen, var det säkert en och annan i teamet som ropade, sedan man klarat det avslutande distansloppet över 22 varv.

"Vi är mycket glada över vår 18:e plats. För första gången lyckades vi klara alla moment även om vi hade tekniska problem som tvingade oss att köra på fyrans växel större delen av distansloppet", kommenterar LiU Formula Student på sin facebooksida.

Ifjol fick man ge upp redan efter två varv på grund av ett litet relä som gick sönder. I ett års tid har man sedan arbetat hårt för att få revansch. Tiotusentals timmar har lagts på att bygga en konkurrenskraftig racerbil.

Formula Student är mer än ett årligt racerlopp mellan olika studentlag. Förutom det avslutande distansloppet genomförs även accelerationstest, test av väggrepp och ett sprintlopp. Dessutom bedömer domarna design och tillverkning av racerbilen.

Läs mer om LiU Formula Student på facebook och instagram.

Fler nyheter från LiU