
– Jag ville helt enkelt se hur det skulle göra sig som ett dataspel, men också utveckla det så att man kan skjuta saker och sådär, berättar han (på bild th tillsammans med Erik Berglund).
Som vinnare av LiU Game Awards kommer Jesper Tingvall bland annat få hjälp med att utveckla och färdigställa sitt spel, något han ser fram emot.
– Ja, det ska bli jättekul och jag har redan en ny idé till ett spel så det ska bli kul att kanske få jobba med det också.
Öppen för alla studenter
LiU Game Awards var från början bara en tävling för studenter i kursen spelprogrammering. Den startades av Erik Berglund som är lektor och ansvarig för kursen. Då det inte hände så mycket med studenternas projekt så bestämde sig Erik Berglund för att ändra på detta. Med hjälp av Tomas Ahlström från InnovationskontorEtt har arrangemanget växt till något mycket större och där även föreläsningar ingår. Från att bara ha varit en tävling för vissa studenter är den nu öppen för samtliga studenter vid LiU. Tävlingen blev också en självklar del av innovations- och entreprenörskapsveckan, Vecka 45. Årets tävling är den femte upplagan av evenemanget.
Daniela Sjunneson från Paradox Interactive inledde arrangemanget med en föreläsning om hur man kan marknadsföra sitt spel med små medel. Dessutom var talare från bland annat Microsoft Studios, Unity Technologies, Overflow Games, NärCon och Zoink Games närvarande för att dela med sig av erfarenheter och tips för hur man lyckas i spelbranschen.
Martin Lindell från företaget Dice, som bland annat står bakom det mycket populära spelet Battlefield, fanns på plats för att berätta om den svenska spelindustrins historia. Han har även skrivit böcker på ämnet spelhistoria bland annat 8 bitar på 80-talet från 2008.
200 besökare
Tobias Palmér var en av alla besökare på årets Game Awards. Han går femte året på medieteknikprogrammet, men har även läst kursen spelprogrammering. Han hade själv inte skickat in något bidrag till tävlingen men tyckte att dagen var givande.
– Det har varit många intressanta föreläsningar och det är ju också roligt att få en inblick i spelvärlden och hur den fungerar, säger han.
Att LiU Game Awards har blivit ett populärt evenemang under Vecka 45 är det ingen tvekan om. I år var det närmre 200 besökare som begett sig till kårhuset Trappan i Norrköping för att ta del av föreläsningarna och mingla.
Man hade dessutom valt att flytta evenemanget, som tidigare varit på Visualiseringscenter, till kårhuset Trappan i Norrköping.
– Vi ville satsa på att få en ännu större publik än tidigare år. Därför flyttade vi eventet från Visualiseringscenter till kårhuset Trappan och erbjöd fler biljetter. Vi valde också Trappan för att pengarna då går tillbaka till studenterna genom till exempel försäljning av mat och dryck, förklarar Peter Gahnström som jobbar på InnovationskontorEtt och agerade projektledare för LiU Game Awards 2014.