27 september 2016

Från spelutvecklingstävling till en bredare konferens med ett uttalat forskningsspår. LiU Game Awards har vuxit i en större kostym och i år hålls den på Kollektivet i Linköping.

Från LiU Game Awards 2015LiU Game Awards, som hittills hållits vid Campus Norrköping, har med åren blivit ett alltmer populärt tävlingsevent. Förra året tillkom ett tydligt forskarspår där det nyaste inom spel, visualisering och datorgrafik presenterades.

Från i höst blir nu LiU Game Awards LiU Game Conference.

Namnbytet gör vi för att lyfta konferensen, som är bredare än vad själva tävlingen är. Vårt Science Track är helt unikt. Vi kommer visa på resultat från akademisk forskning inom områden där vår region är ledande, säger Tomas Ahlström, innovationsrådgivare vid LiU Innovation och ansvarig för innehållet på LiU Game Conference.

I år hålls konferensen för första gången i Linköping på kårhuset Kollektivet och tanken är att arrangemanget framöver omväxlande ska hållas i Norrköping och Linköping.

Här kommer internationella och lokala representanter från dataspelsbranschen att finnas på plats, deltagarna kommer att få en inblick i det senaste från forskningen inom spel, visualisering och datorgrafik och därutöver blir det en mässa med studentprojekt, spelkonst och bolag från spelbranschen.

Tävlingen arrangeras för sjätte året i rad, denna gång i samarbete mellan LiU Innovation och Institutionen för Datavetenskap (IDA), och går av stapeln torsdagen den 10:e november.

 

Mer information höstens konferens

Se en eventfilm från LiU Awards 2015 (Youtube)