LiU Green Talk på Gatuliv

Miljöforskare från LiU deltar i år i Linköpingseventet Gatuliv,
en gatufest med hållbarhetstema den 19 september. På en bilfri
Platensgata bjuder de in till samtal om miljöforskning och svarar
förstås på alla upptänkliga frågor.
Illustration med flera foton från Gatuliv 2014, bland annat cykelkorgsloppis med skor som hänger från en cykel.– Det är första gången som LiU deltar i gatufesten som är en del av Linköping City Art. Förra året var jag där och jag måste säga att det var den skönaste stämning som jag någonsin upplevt i Linköping, säger Anders Carlsson, projektledare för LiU Green Talk.

– Gatan stängs av, man rullar ut gräsmattor, förvandlar p-platser till parkytor och det kommer att finnas ett 50-tal aktörer på plats. Det blir en fest med mat, musik, konst och annat – och allt handlar i botten om hållbar stadsutveckling.

I en monter, möblerad med begagnat och återvunnet, kommer miljöforskare från LiU att finnas på plats för att berätta om sina jobb och svara på allehanda frågor på temat miljö och hållbarhet. Förutom Anders Carlsson finns solcellsforskaren Andreas Molin och Wictoria Glad, som forskar om energifrågor och hållbarhet i bebyggd miljö på plats hela dagen. Därutöver kommer andra miljöforskare att droppa in – på LiU finns omkring 300 miljöforskare.

Eventet pågår mellan klockan 10-16 lördagen den 19 september.

Foto: Sandra Viktor, Cykelkorgsloppis på gatuliv 2014

Publicerad 2015-09-08