LiU i Almedalen 2017

Välkommen till East Sweden Arena, Strandvägen 4 i Visby. Framför allt under måndag den 3 juli och onsdag 5 juli kommer LiU-forskare att bidra med sitt kunnande inom allt ifrån cirkulär ekonomi och förälskade robotar till smarta städer och terrorhot. Följ LiU i Almedalen, här och via sociala medier.

East Sweden Arena Almedalen 2016East Sweden Arena är ett samarrangemang mellan Region Östergötland, Linköpings kommun, Norrköpings kommun, Östsvenska Handelskammaren och Linköpings universitet. På tisdagen hålls Aerospace Almedalen i den östsvenska arenan.

Måndag 3 juli

Några av måndagens rubriker i East Sweden Arena:
Är landsbygdsdöden en falsk nyhet?
Är det smartare att bygga helt nya städer än att göra gamla städer smarta?
När terrorhot är vår vardag – kan samhällen bli säkrare med visualiseringsteknik?
Kan cirkulär ekonomi bli en konkurrensfördel? och
Klarar din hjärna trycket från allt brus?

Onsdag 5 juli

Ariel i AlmedalenPå onsdagseftermiddagen får Almedalsbesökarna träffa LiU-robotarna Ariel och Ellie under rubriken När blir roboten förälskad i människan. Ytterligare några programpunkter;
Varför går etableringen av nyanlända så långsamt, saknas både hjärtat och tekniken? Sovrummet det nya väntrummet och
Kan teknik göra språk begripligt för alla?

Och mycket mer

LiU-forskare deltar även i ett stort antal andra arrangörers programpunkter under Almedalsveckan. Barnafrid, ett nationellt kunskapscentrum placerat vid Linköpings universitet har seminarier om utsatta barn från 3/7 till 7/7. LiU-forskare finns också med i programpunkter om cirkulär ekonomi, hållbarhet och biogas, medicin-etiska frågor och träbyggande, för att nämna några.

LiU:s rektor Helen Dannetun deltar bland annat i programpunkter om hur högskolan ska styras för att sätta lärandet i centrum och om vilka krav som ställs för att universiteten ska kunna tänka långsiktigt i en kortsiktig värld, arrangerade av SFS och SUHF respektive Vetenskapsrådet.

Allt om programmet i East Sweden Arena hittar du här
Seminarierna kommer också att sändas live via East Sweden Arenas webbsida, materialet finns sedan tillgängligt i ytterligare två månader.
För tider och platser i övrigt, sök i Almedalsguiden.

I tältet Strandvägen 4

East Sweden Arena 2017