LiU i Almedalen 2017

I East Sweden Arena, Strandvägen 4 i Visby har LiU-forskare bidragit med sitt kunnande inom allt ifrån cirkulär ekonomi och förälskade robotar till smarta städer, integration och terrorhot. Följ LiU i Almedalen, här och via sociala medier.

Björn Stafstedt och Mariethe Larsson Foto: Per FrankeliusEast Sweden Arena är ett samarrangemang mellan Region Östergötland, Linköpings kommun, Norrköpings kommun, Östsvenska Handelskammaren och Linköpings universitet. På tisdagen hålls Aerospace Almedalen i den östsvenska arenan.

Måndag 3 juli

Några av måndagens rubriker i East Sweden Arena:
Är landsbygdsdöden en falsk nyhet?
Är det smartare att bygga helt nya städer än att göra gamla städer smarta?
När terrorhot är vår vardag – kan samhällen bli säkrare med visualiseringsteknik?
Kan cirkulär ekonomi bli en konkurrensfördel? och
Klarar din hjärna trycket från allt brus?

Onsdag 5 juli

Ariel i AlmedalenPå onsdagseftermiddagen får Almedalsbesökarna träffa LiU-robotarna Ariel och Ellie under rubriken När blir roboten förälskad i människan. Ytterligare några programpunkter;
Varför går etableringen av nyanlända så långsamt, saknas både hjärtat och tekniken? Sovrummet det nya väntrummet och
Kan teknik göra språk begripligt för alla?

Och mycket mer

LiU-forskare deltar även i ett stort antal andra arrangörers programpunkter under Almedalsveckan. Barnafrid, ett nationellt kunskapscentrum placerat vid Linköpings universitet har seminarier om utsatta barn från 3/7 till 7/7. LiU-forskare finns också med i programpunkter om cirkulär ekonomi, hållbarhet och biogas, medicin-etiska frågor och träbyggande, för att nämna några.

LiU:s rektor Helen Dannetun deltar bland annat i programpunkter om hur högskolan ska styras för att sätta lärandet i centrum och om vilka krav som ställs för att universiteten ska kunna tänka långsiktigt i en kortsiktig värld, arrangerade av SFS och SUHF respektive Vetenskapsrådet.

LiU är även medarrangör till seminariet Att riva murar och öppna dörrar - hur ger vi näringsliv och akademi access till varandra?. Övriga arrangörer är Uppsala universitet, Örebro universitet samt Europeiska regionala utvecklingsfonden. Hålls torsdag 6/7.

Allt om programmet i East Sweden Arena hittar du här
Seminarierna kommer också att sändas live via East Sweden Arenas webbsida, materialet finns sedan tillgängligt i ytterligare två månader.
För tider och platser i övrigt, sök i Almedalsguiden.

Mattias Lindahl Björn Stafstedt Helen Dannetun AlmedalenMattias Lindahl, Björn Stafstedt och Helen Dannetun, Visby 2017 Foto: Per Frankelius

Ellis och Ariel hälsar välkomna!

East Sweden Arena 2017