LiU-lopp i tufft väder

Många trotsade snö och regn när vårens upplaga av LiU-loppet genomfördes den 25 april. Totalt var det 283 löpare som kämpade på i ovädret – strax under höstens rekordnotering.

liu-loppet_alt Snabbast i 5-kilometersklassen var Karl Walheim bland herrarna och Frida Michold bland damerna (bilden). Båda läser till civilingenjörer i design och produktutveckling och är engagerade i LiU Elitidrott, som ger LiU-studenter möjlighet att kombinera akademiska studier med en elitsatsning på orientering eller löpning.

Frida Michold och Karl Walheim– Det är kul att se hur snabb jag kan bli, säger Frida Michold. Det finns inget bättre än att känna kickarna från löpningen. LiU-loppet är lättillgängligt, välarrangerat och har en kuperad och fin bana.

Karl Walheim uppskattar också att loppet är gratis och att det blir bra och välordnad träning.

På 10 kilometer vann Rasmus Elmelid, psykologstudent och även han engagerad i LiU Elitidrott. Damklassen vanns av Emelie Larsson.

Studentföreningar arrangerar

LiU-loppet arrangeras två gånger per år av de fyra studentföreningarna LiU AIF, LiTHe Syra, LiTHe Vilse och Campushallen/LSIF. Start och mål är vid Campushallen. Banan löper mot Vallamassivet, runt i Vallaskogen och tillbaka mot Campushallen. I 10-kilometersklassen löper man två varv på samma bana.

I loppet finns också ett backpris att kämpa om. På toppen av Vallamassivet, efter cirka en kilometers löpning, står två drickabackar – en för damer och en för herrar – som det gäller att få med sig in i mål.

– Lite studentanpassat och knasigt, men kul och fungerar som en sorts spurtpris, säger Pia Carlsson, verksamhetschef på Campushallen/LSIF.

Backprisvinnare blev Fredrik Johansson och Sara Rönnby.

– Jag satsade på backpriset i år, säger Sara Rönnby som läser till läkare och också är engagerad i LiU Elitidrott.

Foto: Pia Carlsson (bilden överst) och Niklas Björk (nedre).

Senaste nytt från LiU