LiU Malmsten på Möbelmässan och på Auktionsverket

Nu råder en veckas högtryck för LiU Malmsten. På Stockholms Furniture Fair visar studenter upp sina arbeten, nytt i år är dessutom ett samarbete med ateljé Lyktan. På Auktionsverket ställer alumner ut och på torsdag är det Öppet hus på campus Lidingö.

Kersti Sandin Bülow invigningstalar i monternStockholm Furniture Fair och möbelmässans Greenhouse har med åren blivit en viktig arena för studenterna på LiU Malmsten och i morse kunde Kersti Sandin Bülow, professor i möbeldesign hålla sitt invigningstal.
Studenterna jobbar med att få monter klarHär visar nu studenter upp arbeten från alla utbildningar, möbelsnickeri, design, möbeltapetsering och möbelkonservering.

I år har sistaårs-studenterna i möbeldesign i samarbete med ateljé Lyktan fått i uppdrag att arbeta med ljus och furu.
Med hjälp av experimentellt arbete med ljus har de satt form på sina designidéer i projektet Woodlights. Svenskt Trä har till projektet bidragit med furu och resultatet har blivit åtta spännande armaturer för både privat och offentlig miljö. Några av designstudenternas armaturer visas också upp i ateljé Lyktans egen mässmonter.

Malmstenalumnernas monter på AuktionsverketSamtidigt med möbelmässan ute i Årsta pågår en utställning av svenska designmöbler på Stockholms auktionsverk, där LiU Malmsten och Malmstensalumner finns representerade i en monter. Utställningen pågår till och med lördag den 13 februari.

Och på torsdag under mässveckan hålls, numera traditionsenligt, öppet hus hos LiU Malmstens ute i Larsberg på Lidingö. Mellan 13 -19 blir det workshops, rundvandringar och presentationer av utbildningarna och här ges alla tips som behövs inför en ansökan. Dessutom hålls café, förstås, och lika självklart avslutas kvällen med fest.

Mer om projektet Woodlights

Mer om LiU Malmsten på möbelmässan (Facebook)

2016-02-09