Häng med LiU på Kulturnatten

Lördag den 30:e september är det Kulturnatt i Norrköping. Under dagen erbjuder LiU bland annat en eftermiddag, som utforskar och uppmärksammar samarbetet mellan innehåll och teknik.   


- Vi vill att besökarna ska inspireras och motiveras genom att vi visar möjligheterna som öppnas upp om man sammanför personer med olika kompetens, säger Fredrik Sälldén.

Fredrik Sälldén tog examen från programmet Kultur- samhälle och mediegestaltning, KSM i somras. Tillsammans med sin tidigare kurskamrat Ellinor Morén, och Mikael Lindhe, som tog examen som civilingenjör i medieteknik, har han startat spelföretaget Dimfrost studio. 

- Under Kulturnatten kommer vi att uppmärksamma teknik, innehåll och samarbetet där emellan ur spelbranschens perspektiv. Besökarna kommer att få prova på virtual reality och vårt nya spel, och två andra utvecklare från Östergötland, Quick save studio och Catalope games, kommer vara på plats. Vi kommer också att belysa hur spel kan användas i skolmiljö.

Eventet anordnas av Linköpings universitet och KSM. 

Var: Färgeriet, Kåken hus, Bredgatan 33 

När: 30:e september kl 14-18


Inte långt därifrån ligger Visualiseringscenter som bjuder på ett helspäckat program för stora och små under Kulturnatten. Bland annat kommer man att kunna se film, lyssna på musik och delta i workshops. Hela programmet för Kulturnatten på Visualiseringscenter hittar du här: http://visualiseringscenter.se/kulturnatten