LiU-student slog världseliten

LiU-studenten Jerker Lysell slog hela världseliten i orientering när han vann sprintklassen vid World Games i Polen.

Jerker Lysell Foto: PETER HOLGERSSONDet blev en sekundstrid med den belgiska sprintstjärnan Yannick Michiels, där Jerker Lysell spurtade in på två sekunder snabbare bättre tid.

Att vinna World Games är stort. Tävlingen är som en sorts ”mini-OS” för icke-olympiska grenar och genomförs vart fjärde år.

Jerker Lysell följde därmed upp VM-framgångarna i början av juli, där han tog brons i sprintklassen och guld med det svenska laget i sprintstafett.

Högst på meritlistan är ändå när han ifjol kunde springa hem VM-guldet i sprintklassen inför en jublande publik i Strömstad (bilden).

Jerker Lysell kombinerar sin elitsatsning med studier till högskoleingenjör i byggnadsteknik vid Linköpings universitet. Han ingår i satsningen LiU Elitidrott, som blivit landets främsta miljö för orienterare.

Läs mer om Jerker Lysell och LiU Elitidrott i LiU magasin efter fjolårets VM-guld.