LiU-studenter hjälper Holms Industri att ligga i framkant

Holms Industri i Motala ville ta fram en prototyp för en ny sopmaskin, men ingen möjlighet att genomföra förstudien. Uppdraget blev ett examensarbete för David Stomilovic och Fredrik Högborg som studerade Maskinkonstruktion. Resultatet blev en CAD-modell och ritningar på en bakmonterad sopmaskin.

Holms Industri är ett familjeföretag, grundat i början av 1900-talet, som gått från att producera hästskor till sopvalsar, numera känt för att driva fram innovativa lösningar. Att ta in studenter gör det möjligt för Holms Industris att fortsätta ligga i framkant.

– LiU ser till att vi får duktiga examensarbetare, som håller hög kvalité både när det gäller kunskap och arbetsinsats. Vi får även ut bra produkter och goda idéer till nya produkter, samtidigt som studenterna får viktiga erfarenheter och en bra inledande kontakt. Det är också ett lyckat sätt för oss att rekrytera, berättar Magnus Hjalmarsson.

Själv gjorde Magnus sitt examensarbete på Holms Industri 1997 och idag är flera av konstruktörerna i teamet rekryterade efter att de gjort sina examensarbeten hos Holms. Eftersom det är ett relativt litet team så är det viktigt att veta att personen passar in. Examensarbeten är ett utmärkt sätt att ta reda på det.

– Om vi gör en tillbakablick, så har företaget haft många duktiga studenter från LiU och vi har önskat rekrytera flera av dem, men många har valt att studera vidare till en mastersexamen.

KontaktVisa/dölj innehåll

ExamensarbeteVisa/dölj innehåll

Fler inspirerande exempelVisa/dölj innehåll

Samverka med LiUVisa/dölj innehåll