Nu finns LiU på Snapchat

Är du nyfiken på studentlivet? Nyligen lanserade Linköpings universitet sitt Snapchatkonto, som till stor del kommer att skötas av studenter. Där får du se universitetsvärlden genom deras ögon. 
- Målsättningen är att så många som möjligt ska följa oss och tycka att det är underhållande och intressant, säger Anna Malmborg, kommunikatör för studentrekryteringen på liu.se.

En målgrupp för Snapchatkontot är blivande studenter som idag går på gymnasiet. Studien Svenskarna och internet 2016 visar nämligen att 92 procent av tjejerna på gymnasiet använder Snapchat dagligen och för killarna är motsvarande siffra 71 procent.

- Snapchatkontot blir ett naturligt komplement till våra facebook, instagram och twitterkonton, och genom det kan vi visa upp studenternas vardag för de som till exempel är intresserade av att söka vidare efter gymnasiet.

snapchat logoRent konkret går det till så att en handfull studenter uppdaterar Snapchatkontot löpande under en period, med personliga uppdateringar från studentlivet, för att sedan lämna över stafettpinnen till andra.

- Vi vet att våra studenter är stolta över deras universitet och hoppas att det ska speglas i kontot. Målsättningen är att över tid få in studenter från alla fakulteter och med olika nationaliteter till kontot för att visa en så bred bild av universitetet som möjligt, säger Anna Malmborg.

Senaste nytt från LiU

Senaste nytt från LiU