LiU-student tog brons på Universiaden

Staffan Ek, läkarstudent på LiU, tog med sitt brons på 1500 meter hem Sveriges första friidrottsmedalj på Universiaden sedan 2009.

Staffan Ek i loppetFinalen på 1500 meter i det som brukar kallas student-OS gick på klassiska Gwangju Stadium i Korea där Staffan Ek slog till med personligt rekord med 3:39.68. En sänkning med nästan tre sekunder.

Och kanske hade det kunnat bli guld, om inte Staffan Ek fått några rejäla smällar vid klockringningen och tappade farten. Men han kom igen och spurtade på upploppet spurtade han från en sjätteplats till att vinna en bronspeng.

- Jag fick ett par smällar när det var ett varv kvar och hade inte det hänt kanske jag hade knipit guldet men just nu känns det riktigt bra att få ett brons. Universiaden har varit bra för mig för att bygga på min mästerskapskompetens, säger Staffan Ek i ett pressmeddelande från Sveriges Akademiska Idrottsförbund.

Se Staffan Eks spurt och en kort intervju (youtube)

Foto: Sveriges Akademiska Idrottsförbund

Publicerad 2015-07-13