Linköpings Studentsångare 45 år

Linköpings Studentsångare (LKSS) firar 45-årsjubileum med inspirationsdag och storslagen jubileumskonsert i oktober.

Små och stora pojkar.  Musik vid LIU. Inspirationsdag 2017.Seminarium "Sjungande pojkar - sjungande män"

21 oktober, kl 12.00

Missionskyrkan, Linköping

Det finns för få män som sjunger i kör. Varenda blandad kör i landet önskar sig ett dussin karlar till. Barnkörerna består till 99 procent av flickor och damkörerna poppar upp som svampar ur jorden. Men var är gubbarna? Var är grabbarna? Sitter de på hockeyläktarna eller står de i kulisserna till Idol och väntar på sin tur? Hur får vi fler killar att vilja sjunga i kör?

Dessa är några av tankarna som fått Linköpings studentsångare att skapa en inspirationsdag som handlar om just detta. Genom spännande föreläsningar och intressanta paneldebatter reder vi ut begreppen. Har du också funderat kring dessa frågor, eller sitter du rentav på några av svaren? Då är du hjärtligt välkommen att delta!

Medverkande:
Margareta Raab, dirigent för Uppsala Domkyrkas Gosskör och Uppsala Domkyrkas Flickkör
Lovisa Kronstrand-Alinder, dirigent för Linköpings Gosskör
Christina Hörnell, dirigent för Linköpings Studentsångare
Hans Lundgren, director musices emeritus vid Linköpings universitet, moderator

Pris: 100 kr (för seminariet)
Biljettbokning: sjungandepojkar@lkss.se

Linköpings studentsångare, 45-årsjubileum 2017

Jubileumskonsert

21 oktober kl 16.00

Missionskyrkan, Linköping

För 42 år sedan bildades Linköpings Universitet men redan för 45 år sedan, en stormig höstkväll, bildades Linköpings studentsångarförening Lihkören, numera kända som Linköpings Studentsångare. Detta ska vi såklart fira med en storslagen jubileumskonsert!

Kören kommer att bjuda på några glömda pärlor, hisnande nymodigheter och väldiga körstycken lämpliga för en 45-åring. Kören kommer även mot slutet få förstärkning av de tidigare sångare som hörsammat kallelsen.

Innan konserten kommer körens tidigare dirigent Hans Lundgren att hålla i en inspirationsdag med temat “Sjungande pojkar, sjungande män”.  I tema med detta kommer vår speciella gäst under kvällen att vara inga mindre än Linköpings Gosskör som också firar jubileum med ett storartat femårskalas den elfte november.

Varmt välkomna på en konsert ni sent kommer att glömma!

Dirigent: Christina Hörnell
Medverkande: Linköpings Studentsångare, Linköpings Gosskör.
Pris: 200kr, studenter halva priset
Biljetter: Billetto