Lunchseminarium "Förorten svarar" 27 maj

Välkommen till lunchseminarium torsdagen den 27 maj klockan 12-12.45. Förorten svarar är en enkätmetod som kartlägger digital delaktighet och hållbarhet i Skäggetorp. Seminariet redovisar resultat från rapporten och inbjuder till samtal. 

En öppen dörr och en svart vägg.

Rapporten handlar om hur internet, digitala verktyg och applikationer används av invånare i en svensk förort med hög etnisk mångfald. Studien genomfördes i Skäggetorp några månader innan covid19-pandemin bröt ut och frågan om digital kommunikation och deltagande har sedan dess blivit ännu mer viktig. Under seminariet går vi igenom några av de centrala resultaten och samtalar tillsammans med seminariedeltagarna om hur dessa kan förstås.

I jämförelse med enkätstudien Svenskarna och internet, visar vi att när invånare i förorten Skäggetorp svarar på frågor om digital delaktighet uppger en större andel att de inte känner sig inkluderade i det digitala samhället. En exekutiv sammanfattning av rapporten finns på عربى  soomaali, bosanski, English i såväl den tryckta rapporten som den digitala. Om du har en eventuell fråga eller kommentar om rapporten som du vill ställa med hjälp av tolk vid seminariet, så fyller du i den i när du anmäler dig. 

Moderator: Terese Raymond, nationell koordinator för Digidelnätverket 
Arrangörer: 
Karin Skill och Ahmed Kaharevic, forskare vid Linköpings universitet och författare av rapporten

Finansiärer: 
Forskningsrådet Formas, samt Verifiering för Nyttiggörande vid Linköpings universitet

Din anmälan gör du via vårt anmälningsformulär

Plats: Zoom, länk skickas efter anmälan. 

 

Varmt välkommen!

PublikationVisa/dölj innehåll

KontaktVisa/dölj innehåll

OrganisationVisa/dölj innehåll