Miljöprofil imponerar på internationella studenter

Linköpings universitet har bra utbildning, gott om sociala aktiviteter och en miljöprofil som sticker ut. Nu har de internationella studenterna sagt sitt i en årlig global undersökning, International Student Barometer.

internationella studenterI årets undersökning deltar 160 000 studenter från 196 lärosäten i sjutton länder. Linköpings universitet (LiU) får till största delen gott betyg av sina internationella studenter. 90 procent av studenterna rekommenderar gärna LiU till andra.

Utbildningen håller god kvalitet, med särskilt plus för lärosalar, laboratorier och lärarnas engelskakunskaper. Det finns ett rikt utbud av sociala aktiviteter, samtidigt som de internationella studenterna gärna skulle ha fler kontakter med svenska studenter.

Än en gång visar sig även Linköpings universitet starka miljöprofil vid en internationell jämförelse. LiU är etta i Sverige och tvåa i världen när det gäller miljötänkande.

De internationella studenterna på LiU ger också högt betyg till Internationella kontoret och den hjälp som bland annat ges när det gäller att hitta boende. Däremot efterlyser de – på samma sätt som vid andra lärosäten i Sverige – mer kontakt med arbetslivet och ökade möjligheter att tjäna extra pengar vid sidan av studierna.

Viktiga skäl till att studenter söker sig till Linköpings universitet är att det ses som starkt inom forskning och att det erbjuder intressanta utbildningsalternativ. Sverige uppfattas generellt som ett lugnt och stabilt land att leva i. Valet av lärosäte påverkas i första hand av information på universitetets webbsida, vänner och även alumner.

– Vi gläds åt att de internationella studenterna än en gång gett Linköpings universitet ett mycket gott betyg. Det är många som bidragit till det goda resultatet, både bland LiU:s medarbetare och studentkårer. Att 90 procent av studenterna rekommenderar LiU är ett resultat vi ska vara stolta över, säger prorektor Karin Fälth-Magnusson.

Bildtext: Studenter på masterutbildningen Science for sustainable development. Fotograf: Anna Nilsen.

Senaste nytt från LiU