Minister inviger regionalt exportcenter

LiU är en av aktörerna i ett nytt regionalt exportcenter som invigs den 6 december av EU- och handelsminister Ann Linde.
Regionala exportcenter har inrättats för att stödja företags exportsatsningar oavsett var i Sverige de är placerade. I exportcenter samlas representanter från relevanta offentliga aktörer – Almi, Enterprise Europe Network, Business Sweden, Exportkreditnämnden och Tillväxtverket. I Östergötland blir Linköpings universitet en av aktörerna.

Ann Linde, porträtt. Foto Kristian Pohl/RegeringskanslietFoto: Kristian Pohl/Regeringskansliet- Många svenska små- och medelstora företag i framkant när det gäller innovation och teknisk utveckling. Här finns stor potential. Genom regionala exportcenter vill vi få fler företag att våga exportera, särskilt de små och medelstora företagen och särskilt till tillväxtländer och strategiskt viktiga marknader, kommenterar Ann Linde satsningen.

Efter invigningen på Konsert&Kongress i Linköping håller EU- och handelsministern en föreläsning på LiU, ” Trump, Brexit and the increasing protectionism”, arrangerad av Utrikespolitiska studentföreningen klockan 12.15 i C1, C-huset på Campus Valla. Därefter gör minister Ann Linde bland annat studiebesök på Mjärdevi Science Park.


Senaste nytt från LiU