MKV-alumn: Alexander Ohlson

Alexander pluggade 2009–2010.

Vad pluggade du? Alexander Ohlson, alumn på MKV.

• MKV, 90 hp
  • Planerad kommunikation, 60 hp
  • Praktik för humanister, 30 hp
  • Svenska språket i teori och praktik, 30 hp
  • Sociologi A, 30 hp

Vad jobbar du med/har du jobbat med?

– Idag jobbar jag som marknadskoordinator på HSB Göteborg. Min arbetsvecka varierar mycket då jag har tre ansvarsområden: nyproduktionsprojekt, kommunikation med bostadsrättsföreningarna och grafiskt ansvar. Variationen är härlig att jobba med, det är både stimulerande och utvecklande att ha så många skilda arbetsuppgifter. Dessutom är bostadsbranschen spännande att vara en del av med tanke på kraven som samhällsutvecklingen ställer på att hitta nya lösningar.

Mer konkret? Jag är en generalist.

Under mitt ansvar faller all kommunikation gentemot bostadsrättsföreningar och potentiella kunder: jag klipper film, skriver nyhetsbrev och planerar kundevent. Samtidigt löper arbetet med sociala medier, copy och grafisk produktion av annonser, presentationer och trycksaker.

Tips till fristående kursare

• MKV ger dig den teoretiska grunden du behöver men tänk på att komplettera med praktiska kunskaper, det är mixen som ger dig konkurrenskraft.
  • Bygg upp en portfolio medan du slipar på dina praktiska kunskaper, arbetsprover är mer regel än undantag idag.
  • Starta egna projekt och haka på andras projekt. Det är ett smart sätt att börja bygga ditt kontaktnät inom samma sfär som du är intresserad av att verka i.

Medie- och kommunikationsvetenskap (MKV)
Visa/dölj innehåll